20.08.2010. / 10:45

Autor: Vedrana Rudan

'Redizajnirani' predsjednik: Josipović nema bananu i satove, ali ima nešto u glavi

Htjela bih da Josipović nikad, nikad i baš nikad ne pozove u goste Sarkozyja i njegovu lutku. Čovjek koji progoni Rome je zločinac. I nije manje zločinac zato jer nosi dobro odijelo. Kao što Josipović nije manje čovjek zato jer mu dlake na glavi ne strše pod trendi kutom

Vedrana RudanVedrana RudanKoliko odjeća čini čovjeka? Da li bi zaista, kako to preporučuju jedne dnevne novine, pod hitno trebalo "redizajnirati" predsjednika Josipovića i gospođu Josipović? On, navodno, ne djeluje nimalo reprezentativno. Nosi hlače od odijela a preko njih razdrljenu košulju kratkih rukava koja mu nimalo ne skriva trbuh.

Gospođa Josipović svoje tijelo stalno uvlači u staromodne kostime, frizura joj je prekratka, a pod hitno bi, to misli jedna od hrvatskih modnih mačaka, trebala staviti "parcijalne trepavice". Pitaj boga što to je. Gospodin predsjednik ni svojoj kosi ne poklanja dovoljno pažnje, umjesto da je posebnim gelom učini trendi "sijedom" ostavlja je bez gela pa mu kosa djeluje "bijelo".

Da par Josipović napravi generalku osvjetlao bi obraz zemlje Hrvatske koja bi tako izgledala oku prihvatljivije. Koliko ta teza drži vodu? Ne tako davno gospodin Sanader, bivši diler porno sličica, i njegova supruga, profesorica Sanader, odnosili su se prema svojim dlakama i tijelu baš onako kako to danas hrvatski modni mačci i mačke zahtjevaju od Josipovića.

Sanaderove su dlake na glavi bile gelirane i podšišavane, vjerojatno svakodnevno. A satovi...Pedeset tisuća eura komad. Odijela brioni, košulje ručni rad sa diskretnim IS na džepiću, svilene kravate, skupe cipele...Da se sa Josipovića skine sva odjeća koju nosi na sebi, zimi, Crveni križ za nju vjerojatno ne bi dobio dvije tisuće kuna.

Kostimići gospođe Josipović neusporedivi su sa raskošnim kompletima u koje svoje ogromno tijelo umata gospođa Sanader. I još je nosila torbu od sto i pedeset tisuća kuna. Pa ipak, nikome na svijetu ne pada na pamet da našu zemlju, hvala bogu, sudi samo po izgledu tog turbo šminkerskog i lopovskog para.

Jahta, viletina u Zagrebu, maslinik, stanovi u Americi, što sve nema poznati hrvatski dvojac pa ipak ih svi doživljavaju kao dvoje hohštaplera koji su iz opanaka uskočili u ukradenu cipelu.

Hrvatski modni kreatori misle da bi Josipovići trebali biti dotjeraniji jer bi im se moglo dogoditi da moraju u službeni posjet primiti Sarkozyja i Bruni. Sarkozy je skockani kepec a ona je svjetska modna ikona. Kako će na aerodromu izgledati njih četvero ako se Josipović u posljedni čas ne odluči za onaj gel a gospođa Josipović za novu torbu?

Naš predsjednik u odijelu od sto kuna, njegova žena u kostimiću "iz nekih prošlih vremena" a pokraj nje Bruni vitka poput šibe, izliftana, na njenom golom tijelu samo dior, ispod diora namreškane bradavice. Ima li gospođa Josipović u tom dvoboju na vrhu bilo kakve šanse da na sebe skrene pažnju svjetskih medija koji će pratiti susret ?

Nema. Na našu veliku radost. Nama imponira žena kojoj je adut pamet a ne smrznute bradavice i "parcijalne trepavice". Ni od predsjednika Josipovića ne očekujemo da, poput Sarkozyja, nosi visoke pete ili da, ne daj bože, u hlače uvuče bananu i tako pokaže Bruni da i on konja za trku ima.

Ne, ne slažem se da bi naš predsjednički par trebao obilaziti salone za uljepšavanje i pokrasti zemlju da bi se mogao uvući u vile i skupe krpe. Neka budu ono što jesu, slika i prilika zemlje koju su opljačkale spodobe opsjednute satovima, jahtama, gelovima i umjetnim dlakama.

I još bi me nešto jako radovalo. Htjela bih da Josipović nikad, nikad i baš nikad ne pozove u goste Sarkozyja i njegovu lutku. Čovjek koji progoni Rome je zločinac. I nije manje zločinac zato jer nosi dobro odijelo. Kao što Josipović nije manje čovjek zato jer mu dlake na glavi ne strše pod trendi kutom.

www.rudan.info

Vezane vijesti

"Dabogda te majka rodila": Beskompromisno o tabu temama

"Dabogda te majka rodila": Beskompromisno o tabu temama

U subotu 31. ožujka 2012. u riječkom HKD Teatru održat će se premijera predstave "Dabogda te majka rodila", nastale prema istoimenom romanu Vedrane… Više

Komentari

registracija
7/9/07

Vinogradar, 20.08.10. 18:25

Ne pripadam obožavateljima gospođe Rudan, ali ovaj tekst je izvrstan!


registracija
23/8/09

xaron, 20.08.10. 20:48

Vidi zasta ova dobiva placu, nije ni cudo sto propadamo.


registracija
26/7/09

odredjen, 20.08.10. 21:04

odlicno Vedrana, nasmijala me, a i pogodila bit.


registracija
23/1/07

boltek, 21.08.10. 08:00

Bok pucica
Ne znam zakaj ovi komentari ispred mene govore o tome da si ih nasmijala. Mene si rasplakala. I nacisti su nosili po mjeri skrojene uniforme i tretirali cigane kak i ovaj francuz.Ne bi ja mijenjal naš predsjednički par i njihov izgled ni za sto Carlica. Da mi je vidjeti gospođu Bruni ujutro kad se umije.Jedino ne razmem o kojim to našim modnim stilistima govoriš? Kaj se šnajderi i šnajderice sad tak zovu? Na TV vidim da su to neki balavci kaj neznaju ni gače skrojiti.
Daj pogledaj te predsjednike kaj imaju "feš" babe kraj sebe. Šarkozi, Kenedy i drugi. Sve sami "kurviši".
Zato nek nam šnajderi ne diraju predsjednik.
A onaj zločinac Šarkozi bu videl staru međimursku poslovicu : " Lijepa žena je kak duga svora na kolima, ves vrag se za nju vesi".


registracija
3/6/10

0000, 21.08.10. 22:54

Jutarnji list – 21.08.2010.
FRA PETAR JELEČ
'Tuđman je korupcijom unazadio Hrvatsku za nekoliko desetljeća'
Autor: Goran Andrijanić


registracija
15/8/10

bigred1, 24.08.10. 21:22

vragometna je vedrana,kao da je ispala vragu iz torbe. uvijek me oraspoloži.


registracija
13/9/08

BURGIJANER, 25.08.10. 08:43

Ima u glavi čip koji prima signale sa dljinskog


registracija
9/6/10

pogibija, 26.08.10. 13:30

Previše puta spominje ''josipović'' pa zaključite sami.. Kome je do humora neka gleda Pervana, a ne da ovo doživljava kao humor, nečiju osobu zajebanciju prezentirati kao novinarski uradak u jednim novinama kao što je NACIONAL !!
-Ako gdja/gdjica nije frigidna, nek' se 'kresne' bar zbog psihičke ravnoteže.


registracija
17/4/10

insajder1, 27.08.10. 13:28

Imas li ti,Nes,koga da kreses? Ogranicen si,citaj zutu stampu.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika