20.08.2010. / 20:54

Autor: Ana Smrečki, Hina

Što kroje vladine škare: Rebalans proračuna idući tjedan na Vladi, ali i u Saboru?

Premijerka Kosor navodno bi nakon usuglašavanja rebalansa proračuna s partnerima, idući tjedan trebala sazvati izvanrednu sjednicu Vlade. Iako su zastupnici izvan svojih klupa, čini se da će se u njih vratiti za nekoliko dana, te da bi rebalans već ovaj tjedan trebao biti izglasan

Premijerka Kosor idući bi tjedan trebala sazvati izvanrednu sjednicu VladePremijerka Kosor idući bi tjedan trebala sazvati izvanrednu sjednicu VladePremijerka Kosor imala je buran završetak radnog tjedna. Nakon sjednice Vlade, uslijedilo je i niz sastanka na aktualnu situaciju u državi. Tema, rebalans proračuna prije svega. Činjenica je da premijerka Kosor 'drži škare' u svojim rukama, no još se ne zna kako će skrojiti proračun. Koalicijski parteri prvi bi trebali vidjeti kroj, i to već nakon vikenda.

Nova TV neslužbeno doznaje da će premijerka Kosor nakon usuglašavanja rebalansa proračuna s partnerima, idući tjedan sazvati izvanrednu sjednicu Vlade. Iako su zastupnici izvan svojih klupa, čini se da će se u njih vratiti za nekoliko dana, te da bi rebalans već ovaj tjedan trebao biti izglasan.

Nema konkretnog dogovora

«Upitao sam premijerku ima li dobre škare i da li dobro barata s njima i kada će sve to što skroji biti gotovo», izjavio je HSS-ov Josip Friščić nakon sastanka s premijerkom. Nada se da će u ponedjeljak ili utorak moći reći je li zadovoljan s onim što željno očekuje cijela Hrvatska.

Otkriva da je s premijerkom razgovarao o svima onima koji se financiraju iz proračuna i načinu da se osigura financiranje svih proračunskih korisnika na dogovorenom nivou. Nije želio otkriti je li se dogovaralo rezanje plaća, kao i uvođenju poreza bankama. Poručuje da u ovom trenutku ništa još nije konkretno definirano.

Vezane vijesti

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Josip Friščić, bivši potpredsjednik Hrvatskog sabora i bivši čelnik Hrvatske seljačke stranke (HSS-a), HDZ-ovog koalicijskog partnera u bivšoj Vladi,… Više

Komentari

registracija
6/10/09

pfefer, 21.08.10. 10:25

hdz u srcu


registracija
30/6/10

petrus7, 21.08.10. 11:47

ČMARKO64 tebi je Jacin čmar na ustima.
Jebem ti mamu jadnu glupu.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika