20.08.2010. / 22:09

Autor: Ana Smrečki

Neugodno iznenađenje: Zahtjev za referendum o Zakonu o radu potpisivali i mrtvi

»Kad je riječ o duplim potpisima mi to nismo mogli kontrolirati, a pogotovo kad je riječ o mrtvim osobama. Siguran sam pak da broj ovih mrtvih osoba nije ni izbliza jednak broju mrtvih koji su glasali na zadnjim izborima», reagirao je Matijašević

Ozren Matijašević, koordinator sindikalnih središnjicaOzren Matijašević, koordinator sindikalnih središnjicaU iščekivanju službenih rezultata za raspisivanje referenduma o Zakonu o radu, na površinu su isplivale neke nepravilnosti. Nova TV doznaje da je pronađeno na tisuće ponovljenih potpisa, a da su zahtjev za raspisivanje referenduma potpisivali i 'mrtvi'. Potpisi se provjeravaju nešto više od mjesec dana, a iz ministarstva uprave poručuju da je analiza završila, da će rezultate poslati u Sabor, te da će ih objelodaniti idući tjedan.

Čak 70 tisuća duplih potpisa

Ministar Mlakar otkriva da su ljudi zaduženi za provjeru cijelo ljeto 'češljali' ime po ime, a dodatna provjera obavila se ubacivanjem podataka u MUP-ovu bazu. Rezultati će se poslati i u Sabor. A rezultati su neočekivani, jer među potpisima navodno ima čak 70 tisuća duplih potpisa. Za nekoliko stotina je utvrđeno da su podaci mrtvih osoba.

Sindikati očekuju raspisivanje referenduma

»Kad je riječ o duplim potpisima mi to nismo mogli kontrolirati, a pogotovo kad je riječ o mrtvim osobama. Siguran sam pak da broj ovih mrtvih osoba nije ni izbliza jednak broju mrtvih koji su glasali na zadnjim izborima», reakcija je koordinatora sindikalnih središnjica Ozrena Matijaševića. Bez obzira na sve, očekuje da će Sabor na početku jesenskog zasjedanja donijeti odluku o raspisivanju referenduma o Zakonu.

Vezane vijesti

Slinavci oko premijera plasiraju gadarije

Slinavci oko premijera plasiraju gadarije

Potpredsjednik SDP-a i predsjednik saborskog odbora za prostorno uređenje i graditeljstvo Zlatko Komadina odbacio je danas kao neistinite navode iz… Više

Komentari

registracija
25/6/10

vidra, 21.08.10. 07:23

Čudi me sve to oko Sanadera. Zar iz tako jedne vjerničke obitelji, postane takav čovjek? Zar je iz pohlepe izgubio sve ono, što je naučio u svom roditeljskom domu?


registracija
30/6/10

petrus7, 21.08.10. 11:45

Ma to je ništa. Koliko je mrtvih glasalo za KRADEZE na zadnjim izborima. Govna lažljiva.


registracija
4/1/09

miroljubiv, 21.08.10. 12:03

Hrvati vole podmetati i umetati svakome,bitno da je narod blesav i dalje i da se glasa za adeze.baš me zanima da li bi ja mogao u komisiju prebrojavanja mrtvih glasova,za koga su oni glasali,vidimo iz 40tak a možda i više milijardi eura duga.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika