23.08.2010. / 17:47

Autor: Hina

Angelina Jolie o filmu o BiH: Angažirati ću glumce iz bivše Jugoslavije

Hollywoodska glumica je potvrdila kako kani angažirati što veći broj glumaca s područja bivše Jugoslavije. Pretpostavlja se kako će se Jolie u novom filmskom projektu po prvi puta iskušati kao redateljica

Angelina JolieAngelina JolieHollywoodska zvijezda Angelina Jolie počet će raditi na svom novom filmu ove jeseni, najavila je sama glumica na završetku posjeta Sarajevu ovog vikenda.

Jolie je iz Sarajeva otputovala u subotu navečer nakon što je u tom gradu boravila 24 sata pri tom se sastavši s predsjedateljem Predsjedništva Bosne i Hercegovine Harisom Silajdžićem i članom Predsjedništva Željkom Komšićem.

Jolie je s njima razgovarala u svojstvu veleposlanice dobre volje Visokog povjerenstva Ujedinjenih naroda za izbjeglice (UNHCR) a misija te organizacije u BiH u nedjelju je u priopćenju prenijela glumičinu izjavu kojom je ona potvrdila kako je započela pripreme za rad na novom filmskom projektu.

"Nakon napuštanja Bosne i Hercegovine u subotu, Angelina Jolie je izjavila da će boraviti u regiji ove jeseni radeći na novom filmu", stoji u priopćenju UNHCR-a.

Kako se pojašnjava, film je ljubavna priča koja se zbiva u Bosni i Hercegovini u ratnom razdoblju od 1992. do 1995. godine. U središtu ove filmske priče je par koji ljubavnu vezu počinje uoči samog rata te posljedice koje rat ima po njihovu vezu.

Jolie u svojoj izjavi ističe kako rat nije tema filma iako su ratna zbivanja vremenski okvir u kojemu je smješten. "Film je ljubavna a ne politička priča", stoji u izjavi u kojoj glumica ističe kako želi to jasno istaknuti i time izbjeći nagađanja o mogućoj temi njenom novog filma.

Jolie je potvrdila kako kani angažirati što veći broj glumaca s područja bivše Jugoslavije. Pretpostavlja se kako će se Jolie u novom filmskom projektu po prvi puta iskušati kao redateljica.

Vezane vijesti

Angelina Jolie promaknuta za posebnu izaslanicu UN-a

Angelina Jolie promaknuta za posebnu izaslanicu UN-a

Američka glumica Angelina Jolie, veleposlanica dobre volje Visokog povjereništva UN-a za izbjeglice, promaknuta je za posebnu izaslanicu njegova šefa… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika