Objavljeno u Nacionalu br. 771, 2010-08-24

Autor: Plamenko Cvitić

Josipovići se ipak odmarali na Brijunima, predsjednik 'otkrio' elektromobil

Dio boravka na Brijunima predsjednički par proveo je i družeći se sa svojim inozemnim kolegama: tako je prije tjedan dana za slovačkog predsjednik Ivana Gašparovića Josipović upriličio službeni ručak

DIO GODIŠNJEG ODMORA
prva dama provela je u
Sjedinjenim Državama,
a zbog protokola i na
BrijunimaDIO GODIŠNJEG ODMORA prva dama provela je u Sjedinjenim Državama, a zbog protokola i na BrijunimaHrvatski predsjednik Ivo Josipović i njegova supruga Tatjana ipak su neko vrijeme ovog ljeta proveli u državnoj rezidenciji na Brijunima.

Doduše, njihovi odlasci na Brijune tijekom srpnja i kolovoza uglavnom su bili povezani s protokolarnim obvezama, jer je običaj da strane državnike koji su stizali na Brijune ondje dočeka njihov hrvatski kolega, no iz izvora bliskih Uredu predsjednika Nacional je doznao da je predsjednički par na Brijunima našao vremena i za odmor. Predsjednikova supruga Tatjana, koja je dio svog godišnjeg odmora provela u Sjedinjenim Državama, na Brijunima je boravila nekoliko puta.

Obično su to bili kraći boravci od dva ili tri dana, a svaki je put bila smještena u Bijeloj vili. Hrvatski predsjednik Ivo Josipović također je nakon ljetovanja u obiteljskoj kući u Baškoj Vodi iz protokolarnih razloga nekoliko puta bio na Brijunima.

Kako ističu Nacionalovi izvori, tijekom boravka na Brijunima predsjednik Josipović ipak si je pronašao i jedan neprotokolaran način zabave: vožnju elektromobilom. Dio boravka na Brijunima predsjednički par proveo je i družeći se sa svojim inozemnim kolegama: tako je prije tjedan dana za slovačkog predsjednik Ivana Gašparovića Josipović upriličio službeni ručak.

Gašparović je potom na Brijunima ostao još nekoliko dana, no ostao je dosljedan svojem starom pravilu: dok je za smještaj dopustio da ga počasti hrvatski kolega, sve troškove za hranu na Brijunima snosio je sam.

Vezane vijesti

Dio EU-a ili neke slične organizacije

Dio EU-a ili neke slične organizacije

Glavna poruka konferencije "Facing Tomorrow 2012" je pogled u budućnost, a sudionicima konferencije koja se pod pokroviteljstvom izraelskog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika