25.08.2010. / 20:33

Autor: Ana Smrečki

O uvođenju poreza na banke još će se razgovarati: Neće biti ucjena, samo dogovor

Osvrnuvši se pak na najave uvođenje poreza na banke, HSS-ov čelnik poručuje da će se o toj temi još razgovarati, te da ta priča još nije zatvorena. Zaključuje i da tu neće biti ucjena, te da je sve stvar dogovora

Predsjednik HSS-a Josip Friščić stao je danas po tko zna koji put u obranu premijerke KosorPredsjednik HSS-a Josip Friščić stao je danas po tko zna koji put u obranu premijerke KosorPredsjednik HSS-a Josip Frščić stao je danas po tko zna koji put u obranu premijerke Kosor. Odgovarajući na kritike oporbenih zastupnika koji su rebalans proračuna nazvali štetnim za Hrvatsku, Friščić je poručio da rezovi nisu mogli biti bolji nego što jesu. U razgovoru za Dnevnik TV proračun je nazvao plodom financijskog kompromisa.

«Sada je sve došlo na naplatu, kolektivni ugovori i ostale dogovorene obveze. Bilo kakvom političkom odlukom nije ih lako mijenjati, to je proces, bilo kada je riječ o plaćama ili o mirovinama. Postavilo se pitanje da li dublje posezati radnicima u džep. Mislimo da je dno dodirnuto», poručio je Friščić.

Otkrio je da je ovaj rebalans imao najduži period rasprave, te da su svi bili uključeni. Oporbi je zamjerio što primjerice premalo govori o tome da su ministarstva uspjela uštedjeti 1,5 milijardi kuna. Šef HSS-a odbacio je tvrdnje nekih HDZ-ovaca da su oni htjeli rezati ali da HSS nije dao.

«Sada dolazi na naplatu ono što se godinama radilo. Sklapali su se kolektivni ugovori i dijelila prava. Obećano treba isplatiti, to nije moguće mijenjati političkom odlukom, jer će ljudi inače krenuti u proces sudskih namirenja svojih plaća ili mirovina», poručio je Friščić. Pritom je odgovorio na primjedbe da Vlada proteklih sedam godina gomilala korisnike proračuna do neodržive granice.

«Najbolji prognozeri su oni koji prognoziraju jučerašnje vrijeme. Ono što je učinjeno ja gledam kao činjenice od kojih ne možemo više pobjeći», pojasnio je Friščić. Osvrnuvši se pak na najave uvođenje poreza na banke, HSS-ov čelnik poručuje da će se o toj temi još razgovarati, te da ta priča još nije zatvorena. Zaključuje i da tu neće biti ucjena, te da je sve stvar dogovora.

Vezane vijesti

Slinavci oko premijera plasiraju gadarije

Slinavci oko premijera plasiraju gadarije

Potpredsjednik SDP-a i predsjednik saborskog odbora za prostorno uređenje i graditeljstvo Zlatko Komadina odbacio je danas kao neistinite navode iz… Više

Komentari

registracija
27/8/09

Lujo1, 25.08.10. 21:40

Zakaj se meni tak bljuje kad vidim ovog pokvarenog ljigavca?!


registracija
30/9/09

davor12345, 25.08.10. 22:33

Ma još samo vratite mirovine koje ste smanjili braniteljima za 10% i bit će to remek djelo kako treba raditi rebalans! To jedino malo kvari! Ostalo je više nego genijalno! Stara Ruska poslovica kaže "Kakav direktor, takvo i poduzeće". Ja mislim da i ovaj jedva čeka da zbriše u oporbu; tamo je bar super - najveći super plaćeni godišnji koji možeš zamisliti, a možeš se sprdati s onima na vlasti koliko hoćeš! Ali neće ići! Ponovo ćemo mi Vas birati; ako ne HSS onda makar HDZ! Nećete se odmarati. Treba raditi braćo na vlasti! Imat ćete vi još vremena za popravni!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika