26.08.2010. / 17:11

Autor: Hina

Redatelji Coppola i Godard dobit će počasne Oscare

Počasne će Oscare dobiti i 94-godišnji glumac veteran Eli Wallach i povjesničar filma Kevin Brownlow (72). Nagrade će im biti predane 13. studenoga na svečanoj večeri članova uprave Akademije, tzv. Governors' Award Dinner

Francis Ford CoppolaFrancis Ford CoppolaLegendarni redatelji Francis Ford Coppola i Jean-Luc Goddard dobit će počasne Oscare za doprinos filmskoj umjetnosti, objavila je američka filmska akademija.

Počasne će Oscare dobiti i 94-godišnji glumac veteran Eli Wallach i povjesničar filma Kevin Brownlow (72).

Nagrade će im biti predane 13. studenoga na svečanoj večeri članova uprave Akademije, tzv. Governors' Award Dinner.

Coppola (72) već je dobio pet Oscara, a prestižnu nagradu Irving G. Thalberg dobit će za karijeru u kojoj je stvorio takve klasike kao što su trilogija Kum i Apokalipsa danas.

Godard (79) jedan je od utemeljitelja francuskoga novog vala i slavan po filmovima Do posljednjeg daha, Žena je žena, Prijezir, Neobična banda i Alphaville.

Brownlow je jedan od najvećih svjetskih stručnjaka za nijemi film, a Wallach se proslavio ulogom uz Clinta Eastwooda u "Dobar, loš, zao", te u filmovima Sedmorica veličanstvenih, Neprilagođeni i Lord Jim. Uskoro ćemo ga gledati u kinima u nastavku filma Olivera Stonea Wall Street.

Vezane vijesti

"Rango" dobio Oscara za animirani film, "Udefeated" za dokumentarni

"Rango" dobio Oscara za animirani film, "Udefeated" za dokumentarni

Oscara za najbolji animirani film osvojio je "Rango" Gorea Verbinskog, dok je najboljim dokumentarnim filmom proglašen "Undefeated" Daniela Lindsaya… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika