26.08.2010. / 20:07

Autor: Ana Smrečki, Hina

Oporba napada, vladajući brane rebalans: Nemogući rezovi bez socijalnih lomova

HDZ-ov Branko Bačić poručuje da je predloženi rebalans zapravo umijeće mogućeg, jer se zna stanje hrvatskog gospodarstva te javnog i realnog sektora

Maratonska rasprava o rebalansu državnog proračuna razdužila se cijeli danMaratonska rasprava o rebalansu državnog proračuna razdužila se cijeli danMaratonska rasprava o rebalansu državnog proračuna razdužila se cijeli dan. Oporba je nezadovoljna rezovima u državnoj blagajni, poručujući da su oni neznatni. Vladajući pak poručuju da značajni rezovi nisu bili mogući bez socijalnih lomova i problema u društvu. Dragutin Lesar u ime Hrvatskih Laburista poručuje da je aktualna Vlada izgubila vjerodostojnost, budući da su se oštri rezovi najavljivali mjesecima.

«Ovime što je iz Vlade došlo u Sabor, moram reći da je izgubljena vjerodostojnost i Vlade i koalicijskih partnera jer su potvrdili da se u izbornim vremenima ne rade velike promjene», poručio je Lesar koji je podsjetio da Vlada od velikih najava zapravo nije ponudila apsolutni ništa pametno.

Konfekcijski proizvod

Na vladajuće se obrušila i SDP-ova Željka Antunović koja smatra da je HDZ čuvajući vlast proteklih šest godina napravio bezbroj pogrešaka. Ocjenjuje da su se vladajući našli pred zidom, budući da se 80 posto proračuna troši na mirovine, plaće i socijalna davanja. Njezina stranačka kolegica Nadica Jelaš rebalans naziva konfekcijskim proizvodom.

Smatra da ova vlast nema viziju, da improvizira, te da zbog ostanka na vlasti nema snage za promjene. Odgovorio je HDZ-ov Branko Bačić koji poručuje da je predloženi rebalans zapravo umijeće mogućeg, jer se zna stanje hrvatskog gospodarstva te javnog i realnog sektora.

SDP nema rješenja

Ističe da nije bilo moguće ozbiljnije zahvatiti u rashode, a da to ne izazove socijalne lomove i probleme u društvu. Dodao je da se ne može govoriti da je nužno bilo provoditi veće reforme i zahvate na rashodovnoj strani, a znajući koliko je takvih aktivnosti vlada napravila u posljednjih godinu dana.

Njegov stranački kolega Frano Matušić se pak upitao kako bi primjerice reagirao SDP da je kojim slučajem na mjestu HDZ-ove vlade. Odmah je ponudio odgovor, poručivši da su svijetli primjeri SDP-ovih rješenja grad Zagreb s napuhanim proračunom i Rijeka s manjkom u proračunu. Svoje izlaganje za sabornicom zaključio je konstatacijom da SDP nema rješenja.

Vezane vijesti

Slinavci oko premijera plasiraju gadarije

Slinavci oko premijera plasiraju gadarije

Potpredsjednik SDP-a i predsjednik saborskog odbora za prostorno uređenje i graditeljstvo Zlatko Komadina odbacio je danas kao neistinite navode iz… Više

Komentari

registracija
30/6/10

petrus7, 26.08.10. 22:02

GOVNA KRADEZEOVSKA. Naprijed Lesar!!!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika