Objavljeno u Nacionalu br. 772, 2010-08-31

Autor: Marko Biočina

Atlantic Grupa od Badela preuzima Kalničke vode za 80 mil. kuna

EMIL TEDESCHI nakon preuzimanja DrogaKolinske i
dalje ima dovoljno financijskih mogućnosti za akvizicije srednje velikih tvrtki u HrvatskojEMIL TEDESCHI nakon preuzimanja DrogaKolinske i dalje ima dovoljno financijskih mogućnosti za akvizicije srednje velikih tvrtki u HrvatskojPrema nepotvrđenim informacijama, Atlantic Grupa Emila Tedeschija do kraja ovog tjedna trebala bi dovršiti proces preuzimanja Kalničkih voda, punionice prirodne vode koja je dosad poslovala u sastavu Badela 1862. Pregovori dviju kompanija oko preuzimanja Kalničkih voda trajali su od sredine lipnja, a u domaćim medijima se spekuliralo da je Tedeschijeva tvrtka spremna platiti oko 80 milijuna kuna.

Badelova punionica raspolaže brendovima voda Unique i Kalničke kapljice, a već duže vremena tamo se vrši i punjenje Atlanticove Cedevite Go. Također, u sastavu Kalničkih voda nalazi se i tvrtka Bionatura, lider na hrvatskom tržištu distribucije vode u rashladnim uređajima za poslovne prostore, koja vrlo dobro posluje i u BiH. Ova kupovina Atlantica pokazuje da je ta kompanija, unatoč skupom preuzimanju slovenske DrogaKolinske, i dalje dovoljno financijski moćna za srednje velike akvizicije na domaćem tržištu, pa se može zaključiti da će se rast Tedeschijeve kompanije nastaviti i u bližoj budućnosti.

Vezane vijesti

Atlantic Grupa i Agrokor prodali svoje udjele u RTL Hrvatska

Atlantic Grupa i Agrokor prodali svoje udjele u RTL Hrvatska

Agrokor i Atlantic Grupa objavili su kako su prodali svoje 13 postotne udjele u RTL Hrvatska većinskom vlasniku RTL Grupi. U obavjesti objavljenoj na… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika