31.08.2010. / 14:16

Autor: Totalsport

Blanka: "Hanžek" je označio sve moje važne iskorake

Za sve ljubitelje u Hrvatskoj je ovo poseban tjedan, ali za mene je još posebniji, istaknula je Blanka Vlašić

Blanka VlašićBlanka VlašićOdlična atmosfera vladala je na posljednjoj konferenciji za novinare dan uoči atletskog mitinga IAAF World Challenge Zagreb 2010.

Nakon uvodnih riječi predsjednice Organizacijskog odbora mitinga Jelene Pavičić-Vukićević, dopredsjednika OO-a Ivice Lovrića i menadžera mitinga Daniela Wessfeldta novinari okupljeni u hotelu Four Points by Sheraton Panorama čuli su razmišljanja niza međunarodnih atletskih zvijezda koji će u srijedu od 17 sati nastupati u Športskom Parku Mladost.

Dvostruka svjetska prvakinja u skoku u vis Blanka Vlašić:

- Za sve ljubitelje u Hrvatskoj je ovo poseban tjedan, ali za mene je još posebniji. "Hanžek" je sam po sebi spektakularan, označio je sve moje važne iskorake u karijeri u posljednjih deset godina. Split je, pak, ostvarenje moga sna. Prošlogodišnjih 208 cm je teško nadmašiti i neću se time opterećivati.

- Najvažnije je pobijediti. Vidjet ću kako će se razvijati situacija nakon što preskočim dva metra. Sve ovisi o trenutku. Kao što sam prošli put odlučila ići na 208 umjesto na 210, tako ću i odluku donijeti u trenutku, na licu mjesta.

Europska prvakinja i druga na svjetskoj listi diskašica Sandra Perković:

- Iznimna čast mi je nastupiti pred svojom publikom. Prije pet dana bacila sam državni rekord, 66.93 metra, što znači da sam u dobroj formi i nadam se daću to sutra pokazati.

- Ne sumnjam u odličnu atmosferu na stadiona na Mladosti i ako će se dobro osjećati, uz malo sreće, mislim da bih mogla prebaciti 67 metara.

Gosti konferencije za novinare bili su još Dwight Phillips, Christian Cantwell, Reese Hoffa, Nesta Carter i LoLo Jones.

Vezane vijesti

Bolt: Nitko u Londonu nema šanse protiv mene!

Bolt: Nitko u Londonu nema šanse protiv mene!

Najbrži čovjek svijeta Usain Bolt "obavijestio" je sve konkurente na predstojećom Olimpijskim igrama u Londonu da nemaju što tražiti protiv njega u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika