02.09.2010. / 07:34

Autor: Totalsport

Hanžek: Tyson Gay 9.91, Blanka 2.02

Tijekom utrke je najbrži čovjek ove sezone na 100 metara došao do prvog mjesta i u cilj uletio s vremenom 9.91

Tyson GayTyson GayAmerički sprinter Tyson Gay postavio je novi rekord Hanžekovićevog memorijala, atletskog mitinga u Zagrebu. Na 100 metara je slavio s vremenom 9.91.

Gay je definitivno najpopularniji i najbolji sprinter koji je ikada pohodio ovaj atletski miting, a sve je začinio pobjedom unatoč tome što je iznimno loše startao. Naime, nakon izlaska iz startnih blokova Gay je bio među najslabijima.

No, tijekom utrke je najbrži čovjek ove sezone na 100 metara došao do prvog mjesta i u cilj uletio s vremenom 9.91. Daleko je to od njegovog najboljeg rezultata sezone (9.78), no isto tako Zagrepčani nikada nisu vidjeli bržu utrku na "stotki".

Hrvatica Blanka Vlašić je, pak, uvjerljivo trijumfirala u skoku u vis. Pobjednička visina je ona na 202 centimetra. Konkurenciju je Vlašić izgubila na 196 centimetara što kao posljednja "živa" nije uspjela preskočiti Ruskinja Školina. Vlašić je, pak, iz prve preskakala 187, 193, 198 i 202 centimetra.

Potom je postavila letvicu na 205 centimetra, ali je tri puta rušila.

Vezane vijesti

Bolt: Nitko u Londonu nema šanse protiv mene!

Bolt: Nitko u Londonu nema šanse protiv mene!

Najbrži čovjek svijeta Usain Bolt "obavijestio" je sve konkurente na predstojećom Olimpijskim igrama u Londonu da nemaju što tražiti protiv njega u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika