02.09.2010. / 10:23

Autor: Hina

"Crni labud" otvorio 67. filmski festival u Veneciji

Uz Natalie Portman, koja glumi njujoršku balerinu koja se suočava s uzlaznom karijerom jedne od suparnica (Winona Ryder), u filmu se u ulozi koreografa pojavljuje francuski glumac Vincent Cassel

Vincent Cassel, Natalie Portman i Darren Aronofsky; Foto: ReutersVincent Cassel, Natalie Portman i Darren Aronofsky; Foto: ReutersAmerički psihološki triler "Crni labud" s Natalie Portman u glavnoj ulozi otvorio je u srijedu 67. filmski festival u Veneciji.

"Crni labud" je "priča o ljubavi i strahu, povjerenju i izdaji. To je priča o zarobljenoj djevojci koja pokušava pobjeći od svega što je muči, ali i od same sebe", objašnjava redatelj Darren Aronofsky.

Aronofsky nije nepoznat u Veneciji, gdje je 2008. već osvojio Zlatnoga lava za film "Hrvač" s Mickeyem Rourkeom u glavnoj ulozi.

"Ta su dva filma međusobno povezana. Belet i tučnjava od glumaca zahtijevaju ekstreman tjelesni angažman", naglasio je redatelj na konferenciji za tisak.

Uz Natalie Portman, koja glumi njujoršku balerinu koja se suočava s uzlaznom karijerom jedne od suparnica (Winona Ryder), u filmu se u ulozi koreografa pojavljuje francuski glumac Vincent Cassel.

Dan otvaranja Mostre obilježio je i nedolazak Jafara Panahija, kojega se očekivalo na svjetskoj premijeri kratkometražnoga filma "Harmonika", ali koji se nije pojavio jer mu iranske vlasti nisu željele izdati putovnicu.

U službenoj konkurenciji ukupno su 24 filma, od čega šest američkih, četiri talijanska i tri francuska.

Željno se iščekuje francuski film "Potiche" Francoisa Ozona s Catherine Deneuve i Gerardom Depardieuom u glavnim ulogama.

Amerikanci će uz "Crnog labuda" biti zastupljeni s filmovima: "Somewhere" Sofie Coppole, "Promises written in water" Vincenta Gala, "Miral" Juliana Schnabela s Willemom Dafoeom u glavnoj ulozi te "Barney's Version" s Dustinom Hoffmanom.

Što se tiče azijskog filma, predstavljat će ga dva japanska i jedan kineski uradak.

U žiriju pod predsjedanjem Quentina Tarantina sjedit će još francuski redatelj Arnaud Desplechin, meksički Guillermo Arriaga i talijanski Gabriele Salvatores.

Ukupno će se u svim programima zajedno prikazati 79 premijernih dugometražnih filmova iz 34 zemlje, među kojima prvi put sudjeluje film iz Dominikanske Republike s temom Haitija.

Vezane vijesti

Ove godine neće se održati Libertas film festival

Ove godine neće se održati Libertas film festival

Nakon sedam uzastopnih izdanja, Libertas film festival ove se godine neće održati premda je bio planiran za kraj travnja. "Žao nam je što smo morali… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika