02.09.2010. / 14:23

Autor: Dean Sinovčić

Venecija 2010, 1. dan: Jessici Albi fotograf prijetio da će joj izmlatiti muža

Filmski festival u Veneciji započeo je krvavim filmom „Machete“ i psihološkom dramom „Black Swan“ te partyjem kojem je novinar Nacionala prisustvovao zahvaljujući kompaniji Luxottica , čiji je poznati brand, naočale Persol, jedan od najvećih sponozora festivala.

Novinar Nacionala Dean Sinovčić i redatelj Robert RodriguezNovinar Nacionala Dean Sinovčić i redatelj Robert RodriguezKrvavo je počeo 67. po redu filmski festival u Veneciji. Novinarima je prvo, već u utorak, dan prije otvaranja, prikazan novi film Roberta Rodrigueza „Machete", poznat po tome što je nastao na temelju običnog foršpana.

Naime, Rodriguez je za svoj prethodni film „Planet Terror" snimio lažni foršpan, koji nema veze s filmom, i nazvao ga „Machete", po glavnom liku foršpana kojeg glumi Danny Trejo. To je onaj kojeg ste gledali u prethodnim filmovima Rodrigueza, niski, nabildani, tetovirani snagator koji ubija sve oko sebe. Kako je foršpan oduševio publiku, tako je Rodriguez snimio film. Krvi na sve strane, ima i golih žena, i preludih scena. primjerice, na početku filma, Machete kao federalac spašava otetu djevojku u Meksiku. Ali, to je zamka, oteta djevojka radi za otmičare, prvo ga onako gola privuče, onda ga ona onesposobi, te zatim iz vagine izvuče mobitel, nazove šefa i kaže mu da ga je sredila.

Rodriguez se u Veneciji pojavio s neizbježnim šeširom na glavi, i s frajeskim imidžom, Trejo je šetao u raskopčanoj košulju kako bi pokazao svoje tetovaže, ali za ljepotu je bila zadužena Jessica Alba, koja u filmu glumi FBI detektivku koja će pomoći Macheteu da raskrinka političko-kriminalnu zavjeru. Zato je bilo neobično vidjeti Treja i Jessicu Albu kada su mi zajedno sjeli za stol kako bi ih intervjuirao za Nacional. Ljepotica i zvjer. Ali zvjer, Trejo, je beskrajno komična i brbljava osoba koja se ovih dana u Veneciji našala pod pritiskom obožavatelja i nije se odbio slikati ni sa jednim, nije odbio dati niti jedan autogram.

I tijekom intervjua me je zabavljao pričama kako je njegova 83-godišnja majka oduševljena kako u filmu ubija na desetke osoba i kako je njegov desetogodišnji sin Gilbert, kada je na snimanju upoznao Roberta de Nira (koji glumi pokvarenog senatora) na de Nirovo pitanje „Kako si Gilberte?" odgovorio „Are you talking to me?". Za neupućene, to je čuvena rečenica koju De Niro izgovara u filmu „Taksist" iz 1975. godine koji je režirao Martin Scorsese. Pametan mali, taj Gilbert.

Jessica Alba je beskrajno ugodna i pristojna sugovornica koja mi se požalila kako u Americi ne može živjeti normalno zbog pritiska paparazza. Tamo joj se fotografi unose u lice, traže na ulici da im pozira, što ona odbija. Međutim, jedan fotograf, inače bivši UFC borac, rekao joj je jednom prilikom „Izmlatit ću tvog supruga ako mi nećeš dopustiti da te fotografiram". Sva prestrašena, otrčala je kući. Nema druge no da joj Mirko Filipović postane bodyguard.

'Black Swan' otvorio festival

Film kojim je u srijedu uvečer službeno otvoren festival je „Black Swan" redatelja Darrena Aronofskog koji je prije dvije godine pobijedio s filmom „Hrvač", prošle godine je bio u Dubrovniku s Mickeyem Rourkeom, a sada je napravio film o baletnom svijetu u kojem Natalie Portman glumi balerinu koja se bori da dobije glavnu ulogu u „Labuđem jezeru". Autora predstave glumi Vincent Cassel koji joj i daje glavnu ulogu, ali njezine nesigurnosti su ogromne, od toga da će joj konkurentica (glumi je Mila Kunis) preoteti ulogu, do toga da je uništava bolesna ambicioznost njezine majke (Barbara Hershey).

Film sam pogledao na svečanom otvorenju, pozivnice su na crnom tržištu vrijedile stotine eura, ali kompanija Luxottica, najveći svjetski proizvođač i distributer naočala, čiji je poznati brand naočale Persol jedan od najvećih sponzopra festivala, omogućila mi je pozivnicu za otvorenje i veliki party koji je zatim održan u hotelu Excelsior. Pored sve sile talijanskih celebritiya, ove godine na otvorenje je došao talijanski predsjednik, 85-godišnji Girgio Napolitano zbog čega su mjere osiguranja bile postrožene. Za razliku od prethodnih godina, kada je party otvorenja održavan u velikom šatoru na plaži ispred hotela Excelsior, ovog puta šator nije podignut već se sve odigralo u sali Stucci na drugom katu hotela. Zanate što to znači? Da su se uzvanici gurali penjući se po stepenicama, čime je stvorena takva gužva da se u jednom trenutku kraj mene našao i Darren Aronofsky, koji je bespomoćno stajao čekajući da nekako uđe na party.

Ipak, samo zbog jednog žalim. Na partyju su (što inače ne rade, ali valjda zbog predsjednika Napolitana), napravili VIP prostoriju. Nije bila velika, samo dva velika stola, ali sve bih dao da vidim atmosferu za stolom za kojim sjede predsjednik Italije, Quentin Tarantino, predsjednik ovogodišnjeg žirija, i Darren Aronofsky.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika