02.09.2010. / 20:14

Autor: Ana Smrečki

Ministra Mlakara čeka ribanje kod premijerke: Kriv za objavu potpisnika referenduma

Premijerka Kosor je očekivano razočarana, a zatražila je i očitovanje od ministra uprave Mlakara. On će morati odgovoriti na pitanje kako se i zašto dogodila ova pogreška koja je očekivano muljevitom brzinom procurila u medije

Ministar uprave Davorin MlakarMinistar uprave Davorin MlakarTko radi taj i griješi, rekli bi optimisti. No, može li si onaj tko donosi zakone priuštiti da ih i krši? Upravo se to dogodilo Vladi premijerke Jadranke Kosor koja je prekršila zakon objavivši imena građana koji su potpisali zahtjev za raspisivanje referenduma koji se odnosi na Zakon o radu.

Njihova imena objavljena su, ni više ni manje nego na vladinim stranicama. Riječ je o 19 stranica, ispisanih s više stotina potpisa građana, piše Večernji list. Prekriveni su jedino matični brojevi građana, ali su imena i prezimena potpuno prepoznatljiva. Time je prekršen Zakon o tajnosti osobnih podataka.

Osim toga, u ovom slučaju na vidjelu je isplivala samo jedan od mnogih nelogičnosti. Prisjetimo se samo bure oko objave Registra hrvatskih branitelja, ali i hapšenja diljem zemlje. Premijerka se tada pozivala na zakon, ističući da je za objavu podataka u javnosti bitno prikupiti pisano dopuštenje svake osobe čiji se osobni podaci objavljuju.

Vladajući su itekako svjesni pogreške koju su napravili. Za sve je navodno kriv ministar uprave Davorin Mlakar koji je navodno poslao krivi dokument za objavu. Slijedi popravni, pa će, kako poručuju u Vladi pravi dokument objaviti uskoro. Nakon što je cijeli slučaj izašao u javnost, na vladinim stranicama su pokušali popraviti štetu, no bezuspješno.

Samo su dodatno zamrljali matične brojeve, ali se imena i prezimena i dalje jasno vide. Premijerka Kosor je očekivano razočarana, a zatražila je i očitovanje od ministra uprave Mlakara. On će morati odgovoriti na pitanje kako se i zašto dogodila ova pogreška koja je očekivano muljevitom brzinom procurila u medije.

Vezane vijesti

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

Savez samostalnih sindikata Hrvatske obrušio se na Vladu zbog odredbe kojom bi se političari nakon saborskog odnosno ministarskog mandata mogli… Više

Komentari

registracija
30/6/10

petrus7, 02.09.10. 21:30

DOLJE GOVNA!!! HOĆEMO IZBORE!!!


registracija
1/1/70

, 02.09.10. 21:48

Dolje gofna,ocemo izbore !


registracija
4/1/09

miroljubiv, 02.09.10. 22:25

Koga bi rado vidjeli u premijerskoj fotelji, Lesara,Hrelju? Ostali su lopine i lopovi svjetskog kalibra nevažni za spomen.


registracija
8/8/09

tovar62, 03.09.10. 04:37

Boze mili ludega li naroda,opet oce komunjare,a ove novine Nacional,Jutarnji i grugi da te Bog oslobodi,koje fekalije od novina,,,,,


registracija
30/6/10

petrus7, 03.09.10. 08:12

TOVARE jebem ti mamu seljačku glupu, ne znaš ni pisati a tu sereš. To ti je dokaz koja nepismena struktura majmuna glasa za KRADEZE. Lesar je jedini koji će dobiti moj glas ako ne bude u koaliciji s bjeloglavom srpskom kokoši.


registracija
7/2/10

crvenoperka, 03.09.10. 09:37

DOLJE LOPOVI HDZ HOČEMO IZBORE I TU OVE GODINE .


registracija
7/2/10

crvenoperka, 03.09.10. 09:43

KAKO NE VIDITE GRAĐANI DA NAM SE VLAST HDZ ISMIJAVA I TONEMO SVE DUBLJE U PROPAST IDEMO NA IZBORE.


registracija
3/9/10

vasiona55, 04.09.10. 09:08

Pa tko je pak sada taj? Iz koje je premijerkine ladice iskočio? A u njenim ladicama sve "biser" do "bisera", za pravu ogrlicu koja nas steže i steže i neda nam disati. A mi, jadni, čekamo da nam se nešto dogodi, da se oni smiluju, da nešto poduzmu kako bi nam vratili "krv u žile", kako bismo se pokrenuli iz ovog jada u koji su nas doveli. Mi, koji smo ih izabrali, mi kojima oni odgovaraju za svoje poteze, mi koji ih plaćamo, ponašamo se kao jadne budale. No, dok nam je veliki postotak nacije tipa "tovar62", još ćemo se načekati neke nove vladajuće stranke i neke nove kvalitete života koju zaslužuje apsolutno svaki stvor na ovoj našoj planeti


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika