05.09.2010. / 21:31

Autor: Ana Smrečki, Hina

Blanka Vlašić trijumfirala na domaćem terenu: Na Poljudu preskočila 205 centimetara

Blanka je u svom rodnom gradu pokušala oboriti i svjetski rekord od 2.10 metara i to onaj Štefke Kostadinove, no u sva tri pokušaja nije bila ni blizu

Blanka je istrčala i počasni krug oko stadiona, uz taktove pokojnog Dine Dvornika 'Ništa kontra Splita'Blanka je istrčala i počasni krug oko stadiona, uz taktove pokojnog Dine Dvornika 'Ništa kontra Splita'Najbolja hrvatska atletičarka Blanka Vlašić pobijedila je na Kupu kontinenata u Splitu preskočivši 205 centimetara. To je njezin najbolji rezultat u sezoni, a s Amerikankom Chaunte Howard dijeli prvo mjesto na svjetskim listama. Ostvarenje je to velikog sna za mladu Splićanku, koja je skakala na Poljudu pred gotovo 30 tisuća gledatelja.

Blanka je u svom rodnom gradu pokušala oboriti i svjetski rekord od 2.10 metara i to onaj Štefke Kostadinove, no u sva tri pokušaja nije bila ni blizu. Drugo mjesto u Splitu osvojila je Šveđanka Emma Green s preskočenih 195 cm, dok je treća bila Levren Spencer sa Svete Lucije s rezultatom od 188 cm.

«Nadam da se nikad neću probuditi iz ovog sna. Hvala mojim Splićanima što su došli na stadion i nadam se da ovo nije zadnji puta da skačem na Poljudu. Svojim dolaskom današnji dan ste mi učinili nezaboravnim, danom koji će obilježiti cijelu moju karijeru», rekla je publici na stadionu i gledateljima koji su je pratili putem malih ekrana. Blanka je istrčala i počasni krug oko stadiona, uz taktove pokojnog Dine Dvornika 'Ništa kontra Splita'.

Vezane vijesti

73 uhićenja, prijave protiv 60 osoba

73 uhićenja, prijave protiv 60 osoba

Drugi Split Pride, u čijoj je povorci po procjenama policije bilo oko 700 ljudi, protekao je u najboljem redu bez incidenata, a privedene su 73… Više

Komentari

registracija
31/1/10

STTony, 06.09.10. 01:06

Blanka svaka ti čast, ti si naš iskreni ponos!


registracija
11/1/10

fluid, 06.09.10. 03:21

BRAVO kraljice.Volimo te svim srcem za tvoj trud i dosege koje si njime postigla.Puno uspjeha i u budućnosti.Prije svega puno zdravlja.Ostalo si dokazala da možeš sama.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika