06.09.2010. / 07:40

Autor: Dean Sinovčić

Venecija 4.dan: Što novo spremaju John Turturro i braća Coen

S Turturrom sam se susreo i prošle godine u Veneciji kada mi je rekao kako silno želi režirati nastavak filma Big Lebowski koji će se temeljiti na njegovom liku, Jesusu Quintanu, te je od braće Coen tražio da mu napišu scenarij. Onda sam otišao u London na intervju s braćom Coen gdje su mi rekli kako znaju za Turturrove želje ali od toga neće biti ništa

John Turturro i Dean Sinovcic koji je
podocnjake skrio naocalama PersolJohn Turturro i Dean Sinovcic koji je podocnjake skrio naocalama PersolPošten svijet nedjeljom ujutro spava, ide u crkvu ili ide u šoping, a mene je u nedjelju ujutro u devet sati čekao John Turturro. Za one koji poznaju njegov lik i djelo, jasno je da je to kao da sam istovremeno bio u crkvi, šopingu te spavao do podne (i to ne sam, naravno). Glumac kojeg su proslavile uloge u filmovima braće Coen, od Bartona Finka i Milerovog raskrižja do Big Lebowskog kasnije je sve to naplatio glumeći u glupostima kao što su Transformersi. Ne zamjeramo mu, od nečeg se moraju i platiti računi.

S Turturrom sam se susreo i prošle godine u Veneciji kada mi je rekao kako silno želi režirati nastavak filma Big Lebowski koji će se temeljiti na njegovom liku, Jesusu Quintanu, te je od braće Coen tražio da mu napišu scenarij. Onda sam otišao u London na intervju s braćom Coen gdje su mi rekli kako znaju za Turturrove želje ali od toga neće biti ništa. U nedjelju sam ga pitao je li došlo do promjena glede tih planova, na što mi je, prilično ekskluzivno, rekao:

„Ne, ali oni sada žele snimiti nastavak filma Barton Fink. Na to ćemo morati pričekati neko vrijeme jer žele da izgledam starije no što sada izgledam“. Ostatak vremena potrošili smo u razgovoru o svemu i svačemu, o čemu ćete čitati u tiskanom izdanju Nacionala. Ni nedjeljno poslijepodne nije zaostajalo za jutrom.

U vrijeme kada se partijaneri bude nakon lude subotnje noći ja sam intervjuirao Sofiu Coppolu, Stephena Dorffa i Elle Faning u povodu filma „Somewhere“. Krenimo od posljednje, 12-godišnjakinje čija je starija sestra Dakota također glumica. Prilično mi ide na živce kada se 12-godišnjakinja razgovara kao da ima 35 godina i stoga ovim putem molim njezine roditelje da svoje dijete puste da bude dijete, umjesto da glumi starmalu gospođicu.

Zato je Stephen Dorff bio pravo iznenađenje. Sjećam se kada sam ga prije desetak godina intervjuirao u Cannesu u povodu filma „Cecile B. Demented“ redatelja Johna Watersa, u to vrijeme se ponašao kao, kako bi to Ameri rekli, „real prick“, odnosno bahati idiot. S godinama je sazrio, što nam je i priznao, a zatim mu je umrla majka u 59. godini za koju je bio jako vezan, te je pao u depresiju.

Prvo ga je iz depresije izvukao redatelj Michael Mann koji mu je, gotovo na silu, dao ulogu u filmu „Gangsteri“ s Johnnyjem Deppom, a onda mu je uletjela i Sofia Coppola s ulogom u filmu „Somewhere“ a uskoro mu u kina dolazi i komedija (prvi puta glumi u komediji) sa Adamom Sandlerom u glavnoj ulozi tako da se, kako je sam rekao, polako oporavlja. A onda je došao na red intervju sa Sofiom Coppolom, prilično cool djevojkom s kojom je uvijek lijepo čavrljati pola sata, naročito kada priča kako ju je tata, čuveni redatelj Francis Ford Coppola, vodio kao malu na Kubu kod Fidela Castra.

Vezane vijesti

Voda koncesionarima

Voda koncesionarima

Prvi regionalni festival vode, kojeg je inicirala najveća regionalna izdavačka kuća Europa press holding, a organizirao Jutarnji list započeo je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika