06.09.2010. / 13:37

Autor: Dean Sinovčić

Venecija 5. dan: Catherine Denevue i dalje noćna mora za novinare

Denevue je na konferenciji za novinare rekla kako ona nikada nije bila ničiji ukras, ali je bilo trenutaka kada su joj muškarci posvećivali pažnju zbog izgleda a ne zbog onog što jest

Catherine DenevueCatherine DenevueCatherine Denevue će uskoro proslaviti 67. rođendan, ali njezina ljepota nikada neće nestati. U Veneciju je došla kako bi promovirala novi film Francoisea Ozona „Potiche", komediju koja se natječe za Zlatnog lava. Istina, Denevue pamtim i kao osobu koja ne voli novinare, bolje vam je da nikada ne dobijete intervju s njom nego da joj se pojavite na oči pa da shvatite da ste beskorisno proveli pola sata u razgovoru s jednom od najvećih francuskih glumica. Zato je ona samo nekoliko dana prije početka festivala otkazala sve intervjue, ne vjerujem da je itko od iskusnijih kolega pustio suzu zbog toga. „Potiche" je, inače, izraz za nešto dekorativno, a u slučaju ovog filma dekoracija je žena.

Naime, Ozon se bori protiv onih mišljenja kako je žena samo dekoracija muškarca. U ovom filmu Gerard Depradieu glumi menadžera tiranina kojeg otimaju njegovi radnici, a njegova supruga koja mu je tada služila samo kao ukras (Denevue) mora se vratiti i uzeti stvar u svoje ruke. Denevue je na konferenciji za novinare rekla kako ona nikada nije bila ničiji ukras, ali je bilo trenutaka kada su joj muškarci posvećivali pažnju zbog izgleda a ne zbog onog što jest.

John TurturroJohn TurturroU konkurenciji za Zlatnog lava našao se i film „Meek's Cutoff", dosadna priča iz 1845. godine u kojoj tri obitelji u Oregonu nastoje doći iz točke A do točke B uz pomoć vodiča Stephena Meeka (Bruce Greenwood) ali ni on ne zna kuda ih vodi pa se izgube u pustari. Film je alegorija na stanje u Americi i na vrijeme kada ih je vodio George W. Bush koji pojma nije imao kuda vodi Ameriku. U ponedjeljak ujutro razgovarao sam s Bruceom Greenwoodom koji se odmah sjetio kako je 1989. godine snimao televizijski film „Twist of Fate" na dalmatinskoj obali. Tada je imao 33 godine, nakon snimanja je iznajmio brod, plovio oko otoka i javio supruzi da neće tako brzo doći kući. „Rekao sam joj "Otkrio sam da Los Angeles nije centar svijeta'", te je nakon uživanja na hrvatskoj obali otputovao u Švicarsku, gdje je kao 16-godišnjak živio godinu dana. Nažalost, Greenwood od tada nikada više nije došao u Hrvatsku.

Na sreću, u filmu „Meek's Cutoff" glumi i Michelle Williams, 30-godišnja slatkica koja se proslavila ulogom u filmu „Planina Brokeback" gdje se upoznala s Heathom Ledgerom. Godinu dana kasnije dobili su dijete ali nisu ostali zajedno, da bi Heath Ledger nakon toga umro. Tabloidnim novinarima ta je priča Michelle Williams zanimljivija od bilo koje glumačke, pa zato ni ne čudi da je pristala na vrlo malo intervjua i to uz uvjet da nema pitanja iz privatnog života. Na sreću, Nacional je i te kako ozbiljna novina pa nismo imali problema u dobivanju intervjua. Michelle Williams izgleda prelijepo, kosu je obojila u plavo jer počinje snimati film „My week with Marylin" u kojem glumi Marylin Monroe i prilično je vesela za osobu čiji je otac njezinog djeteta umro prije dvije i pol godine.

Willem Dafoe (lijevo)Willem Dafoe (lijevo)U ponedjeljak ujutro u Veneciji je prikazan i film „I'm still here", dokumentarac o Joaquinu Phoenixu, glumcu filmova kao što su „Gladiator" i „Walk the Line" koji je režirao njegov kolega glumac Casey Affleck. Film opisuje kako je Phoenix odlučio prestati se baviti glumom kako bi postao hip-hop izvođač. Od trenutka kada se saznalo da se snima taj film svi su se pitali je li sve to obična namještaljka, a nakon što je film prikazan u Veneciji, pitanje ostaje nepromijenjeno. Na konferenciji za novinare jedan je novinar rekao Afflecku da je očito kako je dokumentarac lažan, drugi ga je pristojno pitao je li u pitanju prevara, ali Affleck je na sve odgovorio negativno, čak i sa čuđenjem kako to nekome može pasti na pamet.

Vezane vijesti

Za kladioničare i fanove: Filmski aduti za Zlatnog lava

Za kladioničare i fanove: Filmski aduti za Zlatnog lava

Srijeda je, još je malo do subote, dana kada će se objaviti dobitnici nagrada 68. filmskog festivala u Veneciji, te se umnogome špekulira o mogućim… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika