08.09.2010. / 09:21

Autor: Hina

Ubojici Johna Lennona šesti put odbijeno pomilovanje

Ubojici Johna Lennona u utorak je po šesti put odbijena molba za pomilovanjem, tri mjeseca prije 30. godišnjice smrti bivšeg člana The Beatlesa, objavio je u srijedu CNN.

John LennonJohn LennonUbojici Johna Lennona u utorak je po šesti put odbijena molba za pomilovanjem, tri mjeseca prije 30. godišnjice smrti bivšeg člana The Beatlesa, objavio je u srijedu CNN.

Molbu Marka Davida Chapmana odbio je tročlani odbor za pomilovanja američke savezne države New Yorka.

Odbor je u obrazloženju odluke naglasio "zabrinutost Chapmanovom iskazanom prilagodbom društvenim normama i poštovanjem nepovredivosti ljudskog života" te zaključio kako bi njegov izlazak na slobodu "u ovom trenutku bio neprikladan i suprotan dobrobiti zajednice".

"The New York Daily News" objavio je kako je odbor za pomilovanja primio 75 pisama protiv Chapmanova puštanja, uključujući i ono Lennonove udovice, 77-godišnje Yoko Ono, koja je iskazala uvjerenost da Chapman predstavlja opasnost za nju, njezino dvoje djece, za javnost, pa čak i za samoga sebe.

Mark David Chapman (55) služi od 20 godina do doživotne kazne zatvora za ubojstvo Johna Lennona ispred njegove zgrade u New Yorku 8. prosinca 1980. godine. Zatvorsku kaznu služi u zatvoru maksimalne sigurnosti Attica u New Yorku. Od 2000. svake dvije godine ima pravo podnijeti molbu za pomilovanje. Sljedeća mogućnost je 2012. godine.

Vezane vijesti

Lennonovo bijelo odijelo s omota albuma 'Abbey Road' odlazi na dražbu

Lennonovo bijelo odijelo s omota albuma 'Abbey Road' odlazi na dražbu

Bijelo odijelo Johna Lennona s omota albuma Abbey Road odlazi na dražbu zajedno s njegovim Chryslerom i drugim predmetima koja će se održati na Novu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika