08.09.2010. / 11:39

Autor: Nacionalova redakcija

Krenulo je: Zagrebačka banka snižava kamatu na kredite u švicarskim francima

Nova kamatna stopa bit će snižena za 0,55 postotnih poena, što će, prema prosječnom stambenom kreditu, klijentu donijeti godišnju uštedu od oko 2.000 kuna

Krediti u švicarskim francima bili su veoma popularni u HrvatskojKrediti u švicarskim francima bili su veoma popularni u HrvatskojZagrebačka banka izvjestila je kako će snizit kamatnu stopu na stambene kredite u švicarskom franku za svoje klijente koji imaju redovito primanje na tekući račun u Zagrebačkoj banci. Kamatna stopa bit će niža za 0,55 postotnih poena, tako da će kamatna stopa za mlade iznositi 5,5%, a za standardne stambene kredite 6,0%.

Nove kamatne stope primijenit će se od 1. studenog 2010., a o konkretnim promjenama po pojedinom kreditu klijenti će biti pismeno obaviješteni početkom listopada. Na temelju prosječnog stambenog kredita vezanog uz tečaj CHF (u vrijednosti 70.000 EUR, rok otplate 20 godina), prosječni mjesečni anuitet će biti niži za oko 160 kuna (cca 2.000 godišnje uštede).

"Zagrebačka banka donijela je navedenu odluku kako bi olakšala otplatu kredita klijentima kojima je mjesečni anuitet značajno porastao uslijed rasta tečaja švicarskog franka, na što Banka nema nikakav utjecaj", ističu u priopćenju.

Vezane vijesti

"Palo" 18 lihvara

"Palo" 18 lihvara

U antikorupcijskoj akciji u više hrvatskih gradova uhićeno je 18 osoba koje USKOK navodno sumnjiči da su kao ilegalni kreditori prevarili oko 200… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika