08.09.2010. / 18:07

Autor: Dean Sinovčić

Venecija 7.dan: Ben Affleck i ekipa filma 'Grad' osvojili žensku publiku

„Nitko ne želi cijelog života glumiti jednu te istu ulogu pa tako ni ja ne želim stalno biti Don Draper. Ne želim udarati istu tipku na klaviru cijelog života, zato sam i prihvatio ulogu u Affleckovom filmu", rekao je Hamm

Ben Affleck, Rebecca Hall, Jon Hamm i Jeremy Renner (Foto: Reuters) Ben Affleck, Rebecca Hall, Jon Hamm i Jeremy Renner (Foto: Reuters) Ben Affleck je stigao u grad s filmom „Grad" (The Town). Nije čudo da je došao, prije četiri godine, kada mu je karijera bila upropaštena, dobio je nagradu na venecijanskom festivalu za najboljeg glumca za ulogu u filmu „Hollywoodland" što mu je poprilično pomoglo u karijeri. Nakon toga je režirao film „Gone, Baby, Gone" i to s priličnim uspjehom a „Grad" je njegov drugi redateljski projekt u kojem ujedno i glumi zajedno s Jonom Hammom (Donald Draper iz serije „Momci s Madisona), Rebeccom Hall (iz Woody allenovog filma „Vicky Cristina Barcelona) i Jeremy Rennerom (iz Oscarom nagrađenoig filma „Hurt Locker). Svi oni došli su u Veneciju na konferenciju za novinare, žene su padale u nesvjest kada su vidjeli ovu trojicu u odijelima. K tome, njih trojica su vršnjaci, Renner i Hamm imaju 39 a Affleck 38 godina, i izgledali su kao članovi uglađene bande koji su došli oteti najzgodnije djevojke iz Venecije.

Hamm je ovo jedva dočekao jer ga znaju samo kao Dona Drapera iz fenomenalne serije „Momci s Madisona". rekao je kako se serija snima ljeti, od lipnja do kraja kolovoza i on ima dovoljno vremena za filmske uloge, ali je problem u tome što je nakon uspjeha serije dobio na desetke filmski ponuda za uloge koje su, zapravo, ponavljanje uloge Donalda Drapera, pa ih je redom odbijao.

„Nitko ne želi cijelog života glumiti jednu te istu ulogu pa tako ni ja ne želim stalno biti Don Draper. Ne želim udarati istu tipku na klaviru cijelog života, zato sam i prihvatio ulogu u Affleckovom filmu", rekao je Hamm.

Iako predstavnika hrvatskog filma nema u Veneciji, bilo je lijepo u srijedu ujutro uzeti u ruke dnevno izdanje lista Variety, najutjecajnijeg filmskog magazina, koji je objavio temu o europskim filmskim školama, o tome koliko je dobro da redatelji istovremeno predaju u filmskim školama pa su tako, između ostalog, citirali i Rajka grlića te cijeli tekst uljepšali slikom iz njegovog filma „Neka ostane među nama", onu s Mikijem Manojlovićem i Natašom Dorčić u kadi. Barem nešto.

Vezane vijesti

Ove godine neće se održati Libertas film festival

Ove godine neće se održati Libertas film festival

Nakon sedam uzastopnih izdanja, Libertas film festival ove se godine neće održati premda je bio planiran za kraj travnja. "Žao nam je što smo morali… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika