08.09.2010. / 23:35

Autor: Ana Smrečki

Građani sve pesimističniji po pitanju izlaska iz krize: Traže prijevremene izbore

Građani imaju sve manje vjere u vladine mjere za izlazak iz krize. Istraživanje pokazuje da tako 'diše' 79 posto građana

Premijerka Kosor sa svojim potpredsjednicima i ministrima, Šukerom i MilinovićemPremijerka Kosor sa svojim potpredsjednicima i ministrima, Šukerom i MilinovićemUsusret redovitim parlamentarnim izborima, građani čini se žele da se oni raspišu prije vremena. Naime, agencija Ipsos Puls provela je za Novu TV novo istraživanje koje govorio da je 51 posto građana za raspisivanje prijevremenih izbora. 40 posto Hrvata nije za tu opciju, a zanimljivo je da se čak 30 posto mladih zalaže da se izbori održe što je prije moguće.

Očekivano, 93 posto HDZ-ovaca smatra da aktualna Vlada treba odraditi mandat do kraja, a uz njih je i 20 posto SDP-ovaca. Građani imaju sve manje vjere u vladine mjere za izlazak iz krize. Istraživanje pokazuje da tako 'diše' 79 posto građana. I tu su najpesimističniji mladi, budući da samo 9 posto njih misli da će predložene mjere donijeti neko dobro.

Optimizam po tom pitanju pada i kod HDZ-ovaca, jer čak 56 posto njih ne vjeruje u vladin plan za izlazak iz krize. Tradicionalno, SDP-ovci, čak njih 92 posto ne vjeruje da nas premijerka Kosor može izvući iz krize. Istraživanje je obuhvatilo i pitanje raspisivanja referenduma za izmjene Zakona o radu.

Većina ispitanika, njih 65 posto drži da sindikati trebaju inzistirati na provođenju referenduma, bez obzira što je Vlada taj prijedlog povukla iz saborske procedure. Samo 19 posto građana smatra da bi sindikati ipak trebali odustati od referenduma. Mladi opet tu prednjače, jer njih čak 70 posto ističe da bi sindikati trebali inzistirati na provođenju referenduma.

Vezane vijesti

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

Savez samostalnih sindikata Hrvatske obrušio se na Vladu zbog odredbe kojom bi se političari nakon saborskog odnosno ministarskog mandata mogli… Više

Komentari

registracija
30/8/10

DarkoUSA, 09.09.10. 00:51

Pogledaj samo sliku.Boze svasta ima na ovom svijetu


registracija
30/6/10

petrus7, 09.09.10. 12:18

Tri debila nesposobna. Glup, gluplji, najgluplja!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika