10.09.2010. / 22:04

Autor: Ana Smrečki

Stigla presuda Županijskog suda: Kutle ide u zatvor na dvije godine i osam mjeseci

On tu odluku nije želio komentirati. Županijski sud treba naknadno donijeti odluku u kojoj će kaznionici Kutle odležati kaznu. Na ovu se odluku može žaliti Vrhovnom sudu, no u zatvor mora

Miroslav KutleMiroslav KutleMiroslav Kutle pravomoćno je osuđen na dvije godine i osam mjeseci zatvora, javlja HRT. Kutle i još šestero optuženih će iza rešetaka zbog malverzacija u pretvorbi Gradskog podruma. Odluku je donio zagrebački Županijski sud, a sve je potvrdila Martina Mihordin iz Državnog odvjetništva.

On tu odluku nije želio komentirati. Županijski sud treba naknadno donijeti odluku u kojoj će kaznionici Kutle odležati kaznu. Na ovu se odluku može žaliti Vrhovnom sudu, no u zatvor mora. Prvostupanjskom presudom osuđen je na tri godine, no kazna mu je ublažena za tri mjeseca.

Prva je to pravomoćna i osuđujuća presuda Miroslavu Kutli, ali i prva osuđujuća presuda u Hrvatskoj zbog nezakonite pretvorbe. Inače, Kutlina Globus grupa je prema optužnici malverzacijama stekla više od milijun kuna u dionicama Gradskog podruma.

Vezane vijesti

Sud u ponedjeljak razmatra optužnicu protiv Svilana

Sud u ponedjeljak razmatra optužnicu protiv Svilana

Zagrebački Županijski sud u ponedjeljak će odlučivati o osnovanosti optužnice protiv direktora programa Nove TV Siniše Svilana kojega se tereti za… Više

Komentari

registracija
11/1/10

fluid, 10.09.10. 22:22

Kada će kumulativna osuda(presuda)? Pa ljudi moji 180 najjačih poduzeća je Kutle dobio na pladnju.On danas nema ni dio toga bogatsva a zna se gdje je ostalo završilo.I 2,5 godina zatvora !?Bože sačuvaj.Eto to je još jedan dokaz korumpiranosti pravosuđa.Ma nije ovo pravosuđe za evropu.A i narod će se morati potruditi da dokažu imaju li išta pameti za evropske utakmice zdrave pameti i logike.


registracija
27/7/09

columbo, 11.09.10. 00:26

@fluid,
bas tako. Ovo je smijesno i nedopustivo. Kutle u zatvoru nepune tri godine...Pa on je morao dobiti barem tri dozivotne, zbog svega onoga sto je upropastio. Dobro, nesto bih mu malo i odbio na ime polimovanja, buduci je u lopovluku imao direktnu podrsku najviseg drzavnog vrha. Fuj!


registracija
30/8/10

DarkoUSA, 11.09.10. 00:32

Tajni vlasnici tih 180 preduzeca su clanovi izvrsne vlasti Ne bih se iznenadio da i Bajic ima jedno na njegovo ime.


registracija
30/8/10

DarkoUSA, 11.09.10. 00:33

Da je RH normalna pravna drvaza dobio bi najmanje 20 god.


registracija
30/9/09

davor12345, 11.09.10. 10:23

E! Sad kad pobjegne u BiH! A tamo mu sud smanji kaznu na jedno osam mjeseci (uvjetno)! I onda čeka presudu vrhovnog suda koji ga oslobodi i dosudi kaznu za duševne boli! Pa tko se još sjeća gradskog podruma! Kad je to bilo, prije 100 godina! I sad ga mora država hranit i oblačit! Bolje da ga puste da bude na slobodi, jeftinije je!


registracija
30/11/09

Dugoprugas, 21.09.10. 14:47

Nalogodavci ostadose na slobodi.Jer oni su radili samo po zakonu,kojega su oni sami skrojili ,po svojoj zelji.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika