12.09.2010. / 21:12

Autor: Ana Smrečki

Istražno Povjerenstvo o INA-i: Bivši premijer Sanader pozvan, ali ne dolazi

Hoće li se Sanader pojaviti na Markovom trgu, za sada nitko ne može potvrditi ili demantirati, a nema ni saznanja o tome je li primio poziv za sjednici. Ostali akteri poziv su zaprimili

Bivši premijer Ivo SanaderBivši premijer Ivo Sanader

Početak još jednog radnog tjedna obilježit će sjednica saborskog Istražnog povjerenstva koje ima za cilj utvrditi što se dogodilo prilikom privatizacije naše najveće naftne kompanije INA-e. Najzvučnije ime u postupku je bivši premijer Sanader, koji se pred saborskim istražnim Povjerenstvom ipak neće pojaviti. Kako doznaje Nova TV, Sanader je poslao pismo u kojem stoji da je u Americi gdje boravi zbog novog posla.

U ponedjeljak pak pred Istražno Povjerenstvo, kojem je na čelu SDP-ova Dragica Zgrebec staju oporbeni zastupnici Slavko Linić i Ljubo Jurčić, te nekadašnji šef INA-e Tomislav Dragičević. U Saboru će se raditi punom parom, a očekuje se da će Linić svjedočiti u 11 sati, dva sata kasnije ispitivat će se Jurčić, a kao 'šećer na kraju' dolazi Dragičević i to kako je najavljeno u 15 sati.

To znači da bi svatko od navedenih svjedoka trebao odgovarati na pitanja o privatizaciji INA-e gotovo dva sata. Sjednica se nastavlja u utorak, a na nju su pozvani bivši i sadašnji članovi Vlade, Ivan Šuker, Damir Polančec, Ivo Sanader, kao i predsjednik uprave Ine Zoltan Aldott.

Hoće li se Sanader pojaviti na Markovom trgu, za sada nitko ne može službeno potvrditi ili demantirati, a nema ni saznanja o tome je li primio poziv za sjednicu. Ostali akteri poziv su zaprimili, potvrdila je to za Večernji list Dragica Zgrebec. Ispitivanje će se odnositi na razdoblje privatizacije, kada je mađarskom MOL-u prodano 25 posto plus jedna dionica INA-e, odnosno od 2003., pa sve do 2009. godine.

Vezane vijesti

Slinavci oko premijera plasiraju gadarije

Slinavci oko premijera plasiraju gadarije

Potpredsjednik SDP-a i predsjednik saborskog odbora za prostorno uređenje i graditeljstvo Zlatko Komadina odbacio je danas kao neistinite navode iz… Više

Komentari

registracija
11/1/10

fluid, 13.09.10. 11:04

Hrvati je li vam jasnije urlikanje o domoljublju?Interesno kriminalno je to urlikanje.Domoljublje,oni neznaju za taj pojam.Ali će sve nas prozivati da se zapitamo šta smo mi učinili za svoju zemlju.To je bezobrazluk koji,ako nije prepoznat,dobiva izbore na temeljima naivnosti hrvatskih ljudi.Dokle???


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika