14.09.2010. / 16:05

Autor: Hina

Kosor u KIM-u: Dukat je baš kao dukat

U novom pogonu će se godišnje preraditi i u boce za trajno mlijeko puniti oko 75 milijuna litara godišnje

Jadranka Kosor je otvorila novi pogon (Foto: Vlada RH)Jadranka Kosor je otvorila novi pogon (Foto: Vlada RH)Premijerka Jadranka Kosor danas je u KIM - Mljekari Karlovac otvorila novi proizvodni pogon u kojem će se proizvoditi trajno mlijeko i HDPE boce u koje će se ono puniti, a u koji je vlasnik KIM-a, tvrtka Dukat, uložila 20 milijuna eura.

Dukat je baš kao dukat, kazala je Kosor izražavajući zadovoljstvo ulaganjem u KIM.

Djelatnicima KIM-a i Dukata premijerka je poželjela uspjeh, kako zbog njihovih djelatnika, tako i zbog svih poljoprivrednika koji svoju budućnost vide u suradnji s njima.

U novom pogonu će se godišnje preraditi i u boce za trajno mlijeko puniti oko 75 milijuna litara godišnje.

Član Dukatove uprave za proizvodnju Zoran Škevin kazao je da će KIM i dalje zadržati pogon za oko 60 milijuna litara trajnoga mlijeka pakiranoga u tetrapak, ali će daljnjih 75 milijuna litara pakirati u HDPE boce što predstavlja proširenje proizvodnje i tehnološki iskorak.

Predsjednik Uprave Dukata Mato Zadro kazao je da je KIM kada je prije dvije godine ušao u sastav Dukata bio na tržištu mlijeka imao tržišni udjel od 1,5 posto, a taj se udio sada kreće od 6 do maksimalno 8 posto te se očekuje da će i dalje rasti.

Karlovački župan Ivan Vučić i gradonačelnik Karlovca Damir Jelić podsjetili su na teškoće koje je prošao KIM, tvrtka na crti bojišnice u Domovinskom ratu te s ozbiljnim problemima u procesu privatizacije. Danas seljaci kooperanti KIM-a imaju u KIM-u i Dukatu sigurnog partnera za razvoj svojih mliječnih farmi, kazao je Vučić.

Otvorenju novog pogona KIM-a bili su nazočni i talijanski ministar poljoprivrede Giankarlo Galan te hrvatski ministri Petar Čobanković, Branko Vukelić, Đuro Popijač.

Vezane vijesti

'Neću dati ostavku'

'Neću dati ostavku'

Neću dati ostavku na mjesto potpredsjednice Hrvatskog sabora, kao što je to učinio Vladimir Šeks, poručila je Jadranka Kosor nakon jutrošnje sjednice… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika