14.09.2010. / 18:33

Autor: Hina

Slavko Goluža nasljeđuje Linu Červara

Predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza (HRS) Sandi Šola je nakon sastanka Upravnog odbora održanog u utorak izjavio kako je dobio mandat UO-a da sa Slavkom Golužom dogovori uvjete prema kojima bi naš proslavljeni reprezentativac, dvostruki olimpijski pobjednik (Atlanta 1996. i Atena 2004.), postao novi izbornik hrvatske muške rukometne reprezentacije.

Slavko GolužaSlavko GolužaPredsjednik Hrvatskog rukometnog saveza (HRS) Sandi Šola je nakon sastanka Upravnog odbora održanog u utorak izjavio kako je dobio mandat UO-a da sa Slavkom Golužom dogovori uvjete prema kojima bi naš proslavljeni reprezentativac, dvostruki olimpijski pobjednik (Atlanta 1996. i Atena 2004.), postao novi izbornik hrvatske muške rukometne reprezentacije.

Goluža je na klupi "kauboja" naslijedio svog bivšeg izbornika i mentora Linu Červara, koji je izborničku dužnost obnašao od 2003. do 2010. godine i u tom razdoblju, pored ostalog, osvojio i naslove svjetkog prvaka i olimpijskog pobjednika.

"Goluža je naš jedini kandidat, jer smo se odlučili za kontinuitet. Smatramo da ima dovoljno znanja i iskustva kako bi vodio reprezentaciju u narednom razdoblju", rekao je Šola iako nije želio precizirati o kojem se razdoblju radi.

Iako je tijekom igračke karijere osvojio gotovo sve moguće trofeje, kao trener Goluža je tek na početku, posljednjih godina bio je pomoćnik Line Červara, te je s njime osvojio tri srebrne medalje, a samostalno je vodio momčad Siscije iz Siska.

Čelni ljudi HRS smatraju da Goluža ima dovoljno znanja i iskustva da povede naše najbolje rukometaše u kvalifikacije za nastup na Europskom prvenstvu, a prve kvalifikacijske utakmice odigrat će 28. listopada u Karlovcu protiv Rumunjske, te 31. listopada u Vilniusu protiv Litve. U našoj skupini je još i Španjolska, a plasman na EP izborit će dvije najbolje momčadi iz naše skupine.

"Ugovor će sigurno biti potpisan do prve sljedeće reprezentativne akcije", naglasio je Šola.

Vezane vijesti

Goluža objavio popis 20 igrača za pripreme pred OI

Goluža objavio popis 20 igrača za pripreme pred OI

Izbornik hrvatske muške rukometne reprezentacije, Slavko Goluža, objavio je popis 20 imena na koje računa na pripremama za Olimpijske igre,… Više

Komentari

registracija
11/1/10

fluid, 14.09.10. 19:05

Slavko sretno.Ako uspiješ ponoviti Linu,eto i tebi i nama slave.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika