15.09.2010. / 22:09

Autor: Ana Smrečki, Hina

Kosor optimistična: Do kraja mađarskog predsjedanja Hrvatska postaje članica EU

Upitana postoji li plan B ako ne uspije proces privatizacije, Kosor je odgovorila da se taj proces odvija 'dobrim tempom', da postoje 'ozbiljni ponuditelji za najveća brodgradilišta'

Kosor će u Bruxellesu s europskom kremom političara sudjelovati na sastanku EPP-aKosor će u Bruxellesu s europskom kremom političara sudjelovati na sastanku EPP-aPremijerka Kosor optimistična je po pitanju ulasku Hrvatske u Europsku Uniju. Svoj optimizam podijelila je i s Europskim pučanima s kojima se večeras sastala u Meiseu pokraj Bruxellesa. Uvjerena je da ćemo do proljeća sljedeće godine zatvoriti sva poglavlja i potpisati ugovor o pristupanju EU do kraja mađarskog predsjedništva EU-a.

«Mislim da će cijeli posao u tehničkom smislu biti gotov do kraja ove godine, a ova dva najteža poglavlja sasvim sigurno do proljeća sljedeće godine. Do kraja mađarskog predsjedništva bi mogli potpisati pristupni ugovor», poručila je premijerka Kosor uoči sastanka čelnika Europske pučke stranke.

Po pitanju jednog od najtežih poglavlja, ono koje se odnosi na Pravosuđe i temeljna prava, Kosor poručuje da je ohrabrena nedavnim razgovorom u Zagrebu s povjerenicom za pravosuđe Viviane Reding. Nakon zajedničkog sastanka Kosor je dobila dojam da je povjerenica za to teško pitanje izuzetno zadovoljna hrvatskim naporima.

Kosor u Bruxellesu nije mogla izbjeći pitanje koje se odnosi na sudbinu hrvatskih brodogradilišta. Upitana postoji li plan B ako ne uspije proces privatizacije, Kosor je odgovorila da se taj proces odvija 'dobrim tempom', da postoje 'ozbiljni ponuditelji za najveća brodogradilišta'.

«Sigurna sam da ćemo i tu najveće probleme riješiti. U proces su uključeni i sindikati i uprave brodogradilišta, radi se intenzivno i nemam dvojbi oko toga hoće li se to poglavlje zatvoriti, a sigurna sam da hoće», poručila je Kosor iz Bruxellesa gdje će s europskom kremom političara sudjelovati na sastanku EPP-a.

Vezane vijesti

Ciparski poziv u pomoć

Ciparski poziv u pomoć

Cipar je u ponedjeljak postao peta zemlja eurozone koja je zatražila financijsku pomoć Europske unije, a ciparska je vlada objavila kako će… Više

Komentari

registracija
27/7/09

columbo, 15.09.10. 23:32

Bjeloglava se specijalizirala za mlacenje prazne slame. I ide joj, sto jest, jest...


registracija
30/6/10

petrus7, 16.09.10. 11:13

BJELOGLAVA SRPSKA KOKOŠ ne zna da neće dočekati kraj mandata a kamoli ulazak u EU!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika