17.09.2010. / 12:33

Autor: Hina

Ivana Trump tuži finsku dizajnericu zbog imena modne marke

U tužbi podnesenoj saveznom sudu u Manhattanu, Ivana Trump navodi da IVANAhelsinki Ky i dizajnerica Paola Ivana Suhonen kopiraju njezine dvije američke marke registrirane na ime "Ivana"

Ivana TrumpIvana Trump

Ivana Trump, bivša supruga milijardera Donalda Trumpa, tužila je finsku modnu tvrtku optuživši je da bez dopuštenja koristi njezino ime u kolekciji ženske odjeće koju prodaje.

U tužbi podnesenoj saveznom sudu u Manhattanu, Ivana Trump navodi da IVANAhelsinki Ky i dizajnerica Paola Ivana Suhonen kopiraju njezine dvije američke marke registrirane na ime "Ivana".

Te su dvije marke registrirane 2002. i odnose se na nakit, sunčane naočale i modne dodatke. Trump je izjavila da ona prodaje robu, uključujući odjeću, koja nosi njezino ime od 1990.

Prodaja proizvoda IVANAhelsinki zbunila bi kupce ili bi ih navela da pomisle da ti proizvodi imaju veze s Ivanom Trump što bi naštetilo njezinu ugledu, navodi se u tužbi.

Vezane vijesti

HDS ZAMP nije vratio obeštećenje od nekoliko milijuna kuna

HDS ZAMP nije vratio obeštećenje od nekoliko milijuna kuna

Hrvatsko društvo skladatelja - Zaštita autorskih muzičkih prava tvrdi kako su obeštetili 53 diskriminirane tvrtke isplativši im milijun kuna, no… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika