17.09.2010. / 22:35

Autor: Ana Smrečki, Hina

Oprezne poruke iz Bruxellesa: Ulazak Hrvatske u EU ovisi isključivo o nama

«Završetak procesa ulaska Hrvatske u punopravno članstvo Europske unije ovisi ponajviše o tome hoće li Hrvatska ispuniti teške završne zahtjeve. To je u njihovim rukama», poručio je europski povjerenik za proširenje Štefan Fuele

Europski povjerenik za proširenje Štefan FueleEuropski povjerenik za proširenje Štefan FueleIako je Hrvatska na pragu ulaska u Europsku Uniju, pred nama su još brojni izazovi. Da se to naslutiti i iz posljednje izjave europskog povjerenika za proširenje koje poručuje da je punopravno članstvo u Europskoj Uniji isključivo u našim rukama.

«Završetak procesa ulaska Hrvatske u punopravno članstvo Europske unije ovisi ponajviše o tome hoće li Hrvatska ispuniti teške završne zahtjeve. To je u njihovim rukama», poručio je europski povjerenik za proširenje Štefan Fuele.

Priznaje da ni Hrvatska, ali ni Europska komisija ne žele odgađati taj proces ni jedan dan, no podsjeća da smo od 33 pregovaračka poglavlja do sada zatvorili tek 22. Ostalo je i ono najzahtjevnije, poglavlje 23., koje se odnosi na reformu pravosuđa. Kada će Hrvatska zaključiti to poglavlje, Fuele nije znao reći.

Vezane vijesti

Ciparski poziv u pomoć

Ciparski poziv u pomoć

Cipar je u ponedjeljak postao peta zemlja eurozone koja je zatražila financijsku pomoć Europske unije, a ciparska je vlada objavila kako će… Više

Komentari

registracija
11/1/10

fluid, 18.09.10. 20:38

Kada hrvatsko pravosuđe procesuira odgovorne kao što je to Njemačka uradila sa Kolom(ujediniteljem dvije Njemačke)osudivši ga za pranje novca za račun stranke,bez obzira na globalne njemačke zasluge koje je ostvario,tada bi se moglo naprijed.


registracija
11/1/10

fluid, 18.09.10. 20:40

Ovako sanjanje moje Hrvatske kao dične i poštene,bogate i slobodne neće biti.Nastalo je interesno kopile.Šta će li mi djeca i unuci reći,za kakvu sam se to državu borio?Bogami me i sram i strah!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika