19.09.2010. / 22:02

Autor: Ana Smrečki

Ministar Šuker o slučaju INA: Razapeli su me na križ jer sam govorio istinu

S obzirom na sudbinu bivšeg kolege iz Vlade, Šuker smatra da je njegova pozicija u Banskim dvorima sigurna. Ipak, Šuker je svjestan da sve ovisi o premijerki Kosor

S obzirom na sudbinu bivšeg kolege iz Vlade, Šuker smatra da je njegova pozicija u Banskim dvorima sigurnaS obzirom na sudbinu bivšeg kolege iz Vlade, Šuker smatra da je njegova pozicija u Banskim dvorima sigurnaPrvi puta nakon što je svjedočio pred saborskim Povjerenstvom za INA-u, ministar Šuker progovorio je u javnosti o spornoj privatizaciji. Za Novu TV poručuje da je pred Istražnim povjerenstvom govorio istinu i da je upravo zbog toga razapet na križ. Pojašnjava da se njegova priča ne razlikuje od one koju je pred bivšim kolegama u Saboru ispričao Damir Polančec.

Ponavlja da je ugovor o privatizaciji naše najveće naftne kompanije došao na sjednicu Vlade, te da je usvojen na temelju nekoliko prezentacija koje je izvršio upravo Polančec. Pravosudnim organima poručuje da sve njegove mogu provjeriti u dokumentima koji su im na dohvat ruke. Šuker pritom demantira medijske napise da kao tadašnji ministar financija, ali i član Nadzornog odbora INA-e nije znao za detalje oko privatizacije.

Šuker brani Polančeca

Nakon što je Polančec izbrisan iz Vladajućeg HDZ-a, Šuker je prvi ministar koji je stao u svojevrsnu obranu Damira Polančeca. Poručuje da ugovor o privatizaciji INA-e i nije mogao biti drugačiji i to iz razloga što je 2003. godine napravljen takav ugovor da ni Polančec ni netko drugi ne bi mogao ispregovarati bolje uvjete. S obzirom na sudbinu bivšeg kolege iz Vlade, Šuker smatra da je njegova pozicija u Banskim dvorima sigurna.

Ipak, Šuker je svjestan da sve ovisi o premijerki Kosor. Nakon što je i sam svjedočio pred saborskim Povjerenstvom koje se bavi ovom problematikom, nada se da iznošene istine nije problem. Smatra se da time nije narušio ugled stranke, ponovivši da je on samo govorio činjenice koje se u bilo koje doba dana mogu provjeriti iz vjerodostojnih dokumenata koji su na raspolaganju pravosudnim organima.

Vezane vijesti

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Josip Friščić, bivši potpredsjednik Hrvatskog sabora i bivši čelnik Hrvatske seljačke stranke (HSS-a), HDZ-ovog koalicijskog partnera u bivšoj Vladi,… Više

Komentari

registracija
1/1/70

, 19.09.10. 22:42

APSITE kriminalca !


registracija
30/6/10

petrus7, 19.09.10. 22:50

Govorio si ti kurac moj. Mamu ti jebem lopovsku nesposobnu. Jebo ti čmarko54 mater u pičku a ti njemu.


registracija
27/7/09

columbo, 19.09.10. 23:02

Suker je naivniji nego deblji, pa cedno vjeruje da se njegovoj tzv stranci uopce moze narusiti ugled...Suki moj dobri, ostala je ona bez ugleda i casti evo ce skoro dvadeset godina, a sve ovo sada je samo nadoigradnja totalnog srozavanja u blato.


registracija
23/10/09

spinner, 19.09.10. 23:23

ti se , sukeru, bojiš istine!


registracija
29/11/09

Ivis, 20.09.10. 00:36

Ovaj debeli debil nije Prasac, iako sam to ranije tvrdio. On je "Prasac-Govnar". Nije procitao spis, a dao mu je prolaznu ocjenu . Mrs vanka iz javnih glasila. Kad te cujemo ili vidimo, bljuje nam se. Rec istinu, pa krepaj. Nemas muda i kazati: Ivo je bio za, a ja nisam imao potrebe niti citati. Najobicniji pisljivac, nedorast.


registracija
27/8/09

Lujo1, 20.09.10. 09:45

Za ovak malu državu kak je RH - preveč Isusov.
Svi su se odjenput uhvatili citatov iz Biblije - trebalo je Bibliju proučavati i citirati prije pljačke tisučljeća!
Fuuuuuj.
Razapinjanje na križ bi za vas idioti bila premala kazna!


registracija
9/5/10

lolobrigita, 20.09.10. 11:38

Šukeru,ne vrijeđaj našu inteligenciju.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika