19.09.2010. / 22:21

Autor: Ana Smrečki

Josipović uoči puta u New York: Neće mi biti neugodno ako me Obama pita za korupciju

Josipović poručuje da će u dogovoru s premijerkom Kosor, pozvati Obamu da posjeti našu zemlju. Smatra da će se on tom pozivu rado odazvati, kada za to dođe vrijeme. Našu će zemlju Josipović pak predstaviti kao malu državu, spremnu na milenijske izazove

Predsjednik Josipović planira Obamu pozvati u HrvatskuPredsjednik Josipović planira Obamu pozvati u HrvatskuPredsjednik Josipović idući tjedna putuje u New York na sastanak Glavne skupštine UN-a. Za šefove delegacija zemalja sudionika priprema se i tradicionalna večera. Bit će to prilika za razgovor našeg predsjednika s američkim kolegom Obamom. Josipović otkriva za Novu TV da će se američkom predsjedniku pohvaliti kako Hrvatska redovito ispunjava obveze prema NATO-u, te da smo pred vratima Europe.

Ako ga pitaju za korupciju, ističe Josipović, neće mu biti neugodno, poručujući da je korupcija bolest koju imaju svi. Ako se potegne to pitanje, naš predsjednik za američkog kolegu ima spremne odgovore. Obami će pojasniti da se Hrvatska opredijelila za politiku nulte tolerancije i da se kod nas započinju postupci protiv visokih dužnosnika.

U istom dahu Josipović poručuje da će Hrvatska pobijediti u borbi protiv korupcije, ocjenjujući pritom da aktualna Vlada neće imati problema na izborima ako bude uvjerljiva i uspješna. Inače, predsjednik naglašava da će brojne bilateralne susrete u Americi iskoristiti kako bi privukao strane investicije. Najvažnija poruka, smatra Josipović je da se u Hrvatskoj popravlja poduzetnička klima.

Upitan vidi li naznake izlaska iz krize, Josipović poručuje vladine mjere još nisu da dale očekivane rezultate, ali da premijerka Kosor ima njegovu podršku što se tiče zacrtanih reformi. Ipak, poručuje da je rezultat na kraju neizbježan, te da još ne možemo reći da Hrvatska izlazi iz krize.

Inače, Josipović poručuje da će u dogovoru s premijerkom Kosor, pozvati Obamu da posjeti našu zemlju. Smatra da će se on tom pozivu rado odazvati, kada za to dođe vrijeme. Našu će zemlju Josipović pak predstaviti kao malu državu, spremnu na milenijske izazove.

Vezane vijesti

Novi masakr američkih bespilotnih letjelica

Novi masakr američkih bespilotnih letjelica

Američke bespilotne letjelice ubile su početkom tjedna više od 27 Pakistanaca u najnovijim napadima u sklopu operacije koja sad već traje drugi… Više

Komentari

registracija
27/7/09

columbo, 19.09.10. 23:10

E moj Josipovicu sto te god USA kolega upita imat ces se razloga crvenjeti i stogod mu odgovoris bit ce ti neugodno...


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika