20.09.2010. / 12:48

Autor: Hina

Filmu "The King's Speech" nagrada publike u Torontu

Colin Firth tumači kralja a Geoffrey Rush osebujnog australskog terapeuta Lionela Loguea koji je vladaru pomogao da svlada mucanje

Colin FirthColin FirthFilm "The King's Speech" o kralju Georgeu VI. koji je pobijedio mucanje kako bi u potpunosti preuzeo ulogu kralja Engleske u ratno doba, osvojio je u nedjelju nagradu publike na 35. međunarodnom filmskom festivalu u Torontu, najcjenjeniju nagradu festivala.

Film čiji scenarij potpisuje David Seidler a režiju Tom Hooper priča o teškoćama Georgea VI. pri neočekivanom dolasku na vlast nakon abdikacije njegova brata 1936.

Colin Firth tumači kralja a Geoffrey Rush osebujnog australskog terapeuta Lionela Loguea koji je vladaru pomogao da svlada mucanje.

U filmu glume i Helena Bonham Carter i Guy Pearce.

Druga je nagrada pripala kenijskom filmu "The First Grader" Justina Chadwicka. Govori o 84-godišnjem muškarcu koji odluči uzimati poduku nakon što vlada njegove zemlje objavi da je školovanje besplatno a to je prilika koja mu je izmakla u mladosti kad je pomagao Keniji da se oslobodi britanskog kolonijalnog jarma.

Filmski festival u Torontu najznačajniji je u Sjevernoj Americi. Za razliku od većine ostalih filmskih festivala ne dodjeljuje nagradu žirija.

Vezane vijesti

Pohod na Oscare filmskog kralja Georgea

Pohod na Oscare filmskog kralja Georgea

S osvojenih 12 nominacija, film “King’s Speech”, koji će se u nas prikazivati od ovog tjedna pod naslovom “Kraljev govor”, potvrdio se kao najveći… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika