20.09.2010. / 19:05

Autor: Hina

Dodik obećao Rusima koncesiju za istraživanje nafte

Predsjednik vlade Republike Srpske Milorad Dodik rekao je u ponedjeljak da će vlasti toga entiteta odobriti koncesiju ruskim tvrtkama "Zarubežnjeftu" i "Gaspromnjeftu" za ispitivanje nalazišta nafte u RS-u, u što su spremne uložiti 120 milijuna dolara.

Milorad DodikMilorad DodikPredsjednik vlade Republike Srpske Milorad Dodik rekao je u ponedjeljak da će vlasti toga entiteta odobriti koncesiju ruskim tvrtkama "Zarubežnjeftu" i "Gaspromnjeftu" za ispitivanje nalazišta nafte u RS-u, u što su spremne uložiti 120 milijuna dolara.

"Postoje naznake da na ovim prostorima ima oko 50 milijuna tona zaliha sirove nafte, a koliko će je biti moguće iskoristiti, ovisit će o istraživanjima", rekao je Dodik novinarima u Banjoj Luci nakon razgovora s Georgijem Poltavčenkom, opunomoćenim predstavnikom ruskog presjednika.

Dodik smatra da će davanje koncesije izravno koristiti RS-u, ali i državi BiH.

Dodao je da se s ruskim vlastima dogovorio i o spajanju na plinovod "Južni tok".

"Izgradnja plinovoda stajala bi više od 100 milijuna eura, a bio bi dio globalnog projekta 'Južni tok'", rekao je Dodik.

Izaslanstva RS-a i Ruske Federacije, rekao je, razgovarala su i o ulozi međunarodne uprave u BiH i složile se da što prije treba zatvoriti ured visokog međunarodnog predstavnika.

Vezane vijesti

Linić investicijama u energetiku planira pokrenuti gospodarstvo

Linić investicijama u energetiku planira pokrenuti gospodarstvo

Ministar financija Slavko Linić poručio je s radnog ručka u organizaciji Američke trgovinske komore u Hrvatskoj kako su ključ oporavka gospodarstva… Više

Komentari

registracija
30/5/10

Heli, 20.09.10. 22:39

Zna Dodik da ga samo Rusi nece izdati.Izdali su Austriojanci a uskporo ce i Slovenci.Ako ovako nastavi, prodat ce Rusima i RS.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika