21.09.2010. / 14:21

Autor: Totalsport

Video: Odlomljeni komad palice ozlijedio bejzbolaša

Nažalost, zbog neugodne će rane i dugotrajnog procesa njezina zarastanja gotovo sigurno propustiti ostatak sezone

Foto: Screenshot YoutubeFoto: Screenshot YoutubeNovak u američkoj profesionalnoj (MLB) bejzbolskoj momčadi Chicago Cubsa, Tyler Colvin, pretrpio je zastrašujuću ozljedu tijekom subotnje utakmice protiv Florida Marlinsa... Odlomljeni komad palice njegova suigrača Welingtona Castilla, koji je punom snagom pogodio lopticu suparničkog bacača, odletio je ravno u prsa nesretnog 25-godišnjaka žestoko ga pogodivši. Colvin se, nakon bolnog udarca od kojeg se okrenuo oko vlastite osi, uspio pomaknuti u stranu i s treće baze optrčati do kraja osvojivši poen.

Nažalost, nakon toga liječnička služba njegove momčadi mogla je samo primijetiti da je rana koju je zadobio u predjelu prsiju opasno duboka, te da je vrlo blizu srca. Nakon što je primarno liječnički zbrinut, Colvin je prebačen u bolnicu Jackson Memorial, u kojoj je hospitaliziran. Njegovo se stanje ubrzo stabiliziralo. Nažalost, zbog neugodne će rane i dugotrajnog procesa njezina zarastanja gotovo sigurno propustiti ostatak sezone. Nezgoda je još jednom intenzivirala pitanje upotrebe palica od kanadskog javora, koje su preplavile ligu od početka korištenja palica od tog drva 1998. godine, s obzirom na to da ta vrsta palica pri dobro pogođenim udarcima vrlo često puca popola i potom njezini dijelovi poput projektila lete uokolo. Pouzdanija je palica od jasena, koju, međutim, koristi manji broj igrača.


Vezane vijesti

'Divovska pobjeda': San Francisco Giantsi nakon 56 godina prvaci MLB-a

'Divovska pobjeda': San Francisco Giantsi nakon 56 godina prvaci MLB-a

Igrači San Francisco Giantsa novi su prvaci MLB lige (američko-kanadska profesionalna liga u bejzbolu). Dobili su s 4-1 World Series protiv Texasa...… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika