21.09.2010. / 22:52

Autor: Ana Smrečki, Hina

Josipović brani Bajića: Ne treba ga napaditi sada kada je zajašio konja korupcije

«Ne bi bilo dobro da upravo sada, kada je čvrsto zajašio konja korupcije, i kada su pokrenuti neki važni predmeti i istrage, da se državnog odvjetnika napada iz nekih trećih razloga. Napad na Bajića, napad je na želju da se raspletu korupcijski skandali u Hrvatskoj», poručio je Josipović

Napad na Bajića, napad je na želju da se raspletu korupcijski skandali u HrvatskojNapad na Bajića, napad je na želju da se raspletu korupcijski skandali u HrvatskojKorupcijske afere u Hrvatskoj nisu mogle zaobići predsjednika Josipovića ni na službenom putu u New Yorku gdje se sastao s bivšim američkim predsjednikom Billom Clintonom i bivšom državnom tajnicom Madeleine Albright.

«Rasplet korupcijskih skandala u Hrvatskoj ključan je za reforme u Hrvatskoj i za ocjenu njezinog ulaska u Europsku uniju», naglasio je Josipović, poručivši da se rasplet korupcijskih skandala u Hrvatskoj očekuje od američke, ali i europske administracije.

Nakon što smo u medijima čuli svjedočenje Milene Šenator, čije je 'škakljivo' svjedočenje Državno odvjetništvo držalo u ladicama deset godina, potegnulo se pitanje smjene glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića.

«Ne bi bilo dobro da upravo sada, kada je čvrsto zajašio konja korupcije, i kada su pokrenuti neki važni predmeti i istrage, da se državnog odvjetnika napada iz nekih trećih razloga. Napad na Bajića, napad je na želju da se raspletu korupcijski skandali u Hrvatskoj», poručio je Josipović iz Amerike.

Pritom je dao punu potporu premijerki Kosor, glavnom državnom odvjetniku Bajiću, te cjelokupnom pravosuđu koje propagira 'nultu stopu tolerancije prema korupciji, ali i njihovim naporima za suzbijanje korupcije u Hrvatskoj.

Vezane vijesti

Dio EU-a ili neke slične organizacije

Dio EU-a ili neke slične organizacije

Glavna poruka konferencije "Facing Tomorrow 2012" je pogled u budućnost, a sudionicima konferencije koja se pod pokroviteljstvom izraelskog… Više

Komentari

registracija
31/1/10

STTony, 21.09.10. 23:01

Zajašili su oni sve nas odavno, ali ovo se od Josipovića stvarno nisam nadao. :(

Istina je da Kosor sasvim neočekivano stvarno ozbiljno radi protiv korupcije, ali nije Bajić jedini sposoban biti na toj poziciji i ne vidim zašto bi ga se trebalo braniti kad je očito da dosad nije radio posao kako treba.


registracija
11/1/10

fluid, 21.09.10. 23:23

Bogami sam i sam iznenađen ovakvim Predsjednikovim stavom.Šta to treba da znači?Predsjedniče,kompromisi su dobri no ovaj spada u trule kompromise.Kukavičluk ili kako god već hoćete nazvati dosadašnje nepostupanje,nikako i nikada nemože biti prihvaćeno kada su u pitanju izvršna,pravosudna ili sudska vlast.Ako je bilo koje od toga amnestirano od maksimalne odgovornosti,o čemu uopće možemo govoriti?Ja sam svoju dosljednost platio napuštanjem izvršne vlasti da bih bio moralno čist pred samim sobom.Na svoju materijalnu štetu.Ali ne i karakternu. Tu sam profitirao praznih džepova ali puna srca.Tko su oni da bi im bilo amnestirano?Po meni su "Bijeli ovratnici" .Zna se tko su isti.Nije dobro Predsjedniče.Ovo vam je grda pogreška i razočarali ste me.Jako.


registracija
1/1/70

, 22.09.10. 08:20

Josipović brani Bajića: Ne treba ga napaditi sada kada je zajašio konja korupcije
Ajd predsjednice da u to povjerujemo,i ja mislim kao ljevicar,da Jaca radi dobro svoj posao,mozda Bajić u vrijeme Sanaderove vladavine zapravo i nije smio nista otvarati.....ako bajić ispita porijeklo imovine svim bogatasima...bice hvaljen..a ako ne....?Ubrzo cemo se uvjeriti dal' Bajić stiti kriminalce ili ce ih proganjati...


registracija
13/9/08

annex, 22.09.10. 08:22

Najradije bi si odrezao ruku s kojom sam zaokružio ime ovog poltrona na predsjedničkim izborima.


registracija
10/10/09

denhaag, 22.09.10. 08:31

Nije Bajic uzjahao ni magarca a kamoli konja.


registracija
27/7/09

columbo, 25.09.10. 02:11

Josipovic me sve vise razocarava, ali u nekom drugom smislu, jer nisam u biti nista spektakularno ni ocekivao od njega. On je u biti majstor nacela - ne talasaj previse, jer moze biti i gore, a to i jest najgore...
A Bajic? On mi je, gluho bilo, poput kakvog Tudjmanova rasplodnog popa, koji s uzdignutim prstom i podignutim trepavicama opominje zabludjele ovcice da vise nikada ne smiju pasti salatu u tudjem vrtu.
Sto se pak otkrivanja tolikih slucajeva korupcije tice, kako konacno ne shvatimo da je to sve Sanaderova zasluga...Nisam njegov simpatizer nikada bio, cak i onda kad sam po "sluzbenoj duznosti" morao biti za nj, ali... Ali, Ima stvari koje da se mogu objasniti ne bi se morale ni objasnjavati...


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika