22.09.2010. / 21:24

Autor: Ana Smrečki, Hina

Josipović: Afera s Nevenom Juricom nije naštetila ugledu Hrvatske u UN-u

Josipović pojašnjava da pitanje potrošnje sredstava iz hrvatskog proračuna, nije u interesu za UN. Zaključuje da ta afera u UN-u nije odjeknula kao u Hrvatskoj

Josipović ne smatra da je afera s bivšim veleposlanikom Nevenom Juricom naštetila ugledu Hrvatske u sustavu UN-aJosipović ne smatra da je afera s bivšim veleposlanikom Nevenom Juricom naštetila ugledu Hrvatske u sustavu UN-aPredsjednik Josipović još uvijek boravi u službenom posjetu New Yorku. U srijedu se sastao s glavnim tajnikom UN-a Ban Ki-moonom. S njim je razgovarao o položaju Hrvatske u sustavu UN-a te o stanju u regiji.

«Susret s glavnim tajnikom bio je još jedna potvrda da i relativno male zemlje, poput Hrvatske, mogu imati dobar ugled u Svjetskoj organizaciji i da mogu dati značajan doprinos», istaknuo je Josipović nakon susreta s Ban Ki-moonom

Da Hrvatska preko bare uživa veliki ugled, dokaz je i nedavno imenovanje Ivana Šimonovića pomoćnikom glavnog tajnika UN-a za ljudska prava. Josipović smatra kako je to dokaza da u Hrvatskoj postoje ljudi koji znaju, mogu i hoće.

Ban Ki-moon ne skriva zadovoljstvo Šimonovićem

Nada se da će u budućnosti više hrvatskih dužnosnika biti angažirano u međunarodnim organizacijama. Josipović otkriva da zadovoljstvo Ivanom Šimonovićem nije skrivao ni sam Ban Ki-mooon.

Siguran je i da će naš nekadašnji ministar pravosuđa biti vrhunski zagovornik ljudskih prava.Po pitanju zaštite ljudskih prava u Hrvatskoj, Josipović priznaje da na tom području i dalje ima problema, ali smatra i da postoji napredak.

Na pitanje je li afera s bivšim veleposlanikom Nevenom Juricom naštetila ugledu Hrvatske u sustavu UN-a, predsjednik odgovara da nije dobio takav dojam. Pojašnjava da pitanje potrošnje sredstava iz hrvatskog proračuna, nije u interesu za UN. Zaključuje da ta afera u UN-u nije odjeknula kao u Hrvatskoj.

Vezane vijesti

Ban Ki-moon stiže u srpnju u posjet Zapadnom Balkanu

Ban Ki-moon stiže u srpnju u posjet Zapadnom Balkanu

Glavni tajnik Ujedinjenih naroda (UN) Ban Ki-moon trebao bi u drugoj polovici srpnja doći u posjet Zapadnom Balkanu, prenose u četvrtak beogradski… Više

Komentari

registracija
14/11/07

laufer, 22.09.10. 21:53

Obzirom da su UN leglo korupcije, nerezonskog trošenja sredstava, beskorisni debatni klub i vrhunsko birokratsko sjedište - jasno da se "naši momci" tamo sjajno snalaze.
Osjećaju se kao kod kuće.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika