24.09.2010. / 15:54

Autor: Nacional.hr

Aktivisti ponovno u akciji: Gradilište u Varšavskoj okovali lancima

Aktivisti su novinarima donijeli i rješenje za početak radova u Varšavskoj, koje je međutim isteklo 15. rujna, što će značiti da se radovi koji se sada obavljaju izvode bez dozvole

Autor:
Boris Šćitar/PIXSELLAutor: Boris Šćitar/PIXSELLPredsjednik udruge Pravo na grad Teodor Celakoski i Zelena akcija Tomislav Tomašević danas su se zajedno s drugim aktivistima vratili na gradilištu u Varšavskoj ulici. Tamo su održali konferenciju za novinare i potom lancima vezali ogradu gradilišta te postavili natpis 'Nelegalno gradilište'. Celakoski i Tomašević istaknuli su u prisustvu odvjetnice Radmile Bonfačić da imaju dokaze da je gradilište u Varšavskoj ulici nelegalno. Izmjerili su naime prolaz između gradilišta i zgrade Ustavnog suda, i utvrdili kako je razdaljenost znatno manja od propisanih tri metra koji su zakonski nužni zbog prolaska vozila Hitne pomoći ili vatrogasnih kola. Uz to, ovi su aktivisti novinarima donijeli i rješenje za početak radova u Varšavskoj, koje je međutim isteklo 15. rujna, što će značiti da se radovi koji se sada obavljaju izvode bez dozvole.

Pogledajte fotogaleriju

"Rješenje koje je Grad Zagreb izdao za zauzimanje javne i prometne površine i temeljem kojega se dozvoljavaju radovi u Varšavskoj je isteklo 15. rujna ove godine. Grad Zagreb je izdao novo rješenje 13. kolovoza kojim se produžuju radovi, međutim, ono još nije konačno, budući da stanarima još nisu istekli rokovi za žalbu. To znači da se radovi od 15. rujna do sada izvode potpuno ilegalno", pojasnio je Tomašević, ističući kako su o svemu obaviještene i građevinske inspekcije, koje se međutim 'prave lude'.

Autor:
Boris Šćitar/PIXSELLAutor: Boris Šćitar/PIXSELL"Tamo gdje je Grad Zagreb poštivao donošenje potrebnih rješenja, sada ih krši. Može se vidjeti i da se kopa van gradilišta pod izlikom intervencija koje se dozvoljavaju u slučaju puknuća cijevi i slično. Ovdje je situacija ta da se rade masivni piloni za objekt. Prije nepuna dva dana predsjednica Vlade je izjavila da je Varšavska 'primjer kako lokalna uprava treba pomagati investicije'. Mi pitamo je li to ta povoljna poduzetnička klima koja dozvoljava nezakonito i protupropisno korištenje ovog prostora", ustvrdio je Celakoski.

"Mi ćemo pozvati građane na zatrpavanje ove rupe. Međutim, budući da radovi idu vrlo sporo, oni su daleko od kraja i bez smetnji mogu završiti tek do siječnja ili veljače 2011., morat ćemo pričekati da oni iskopaju rupu", dodao je. Na poprištu događaja nalazilo se i 30-ak aktivista, kao i jedna interventna policijska vozila. Policija ih zasad nije 'intervenirala'.

Vezane vijesti

Zvao Karamarka i Bandića zbog Horvatinčića

Zvao Karamarka i Bandića zbog Horvatinčića

Na Općinskom sudu u Šibeniku danas je nastavljeno suđenje zagrebačkom poduzetniku Tomislavu Horvatinčiću zbog izazivanja teške pomorske nesreće 16.… Više

Komentari

registracija
8/7/09

bankar, 24.09.10. 16:08

dabogda mu nanjeli takve štete da se nikad više ne oporavi


registracija
17/12/08

anamarijak, 24.09.10. 18:46

Da bar pocne tuca da im rashladi usijane glave


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika