24.09.2010. / 16:53

Autor: Hina

Srbija i BiH potpisale sporazum o policijskoj suradnji

Srbijanski ministar unutarnjih poslova Ivica Dačić i ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine (BiH) Sadik Ahmetović u petak su u Beogradu potpisali Sporazum o suradnji policija dviju država te tom prilikom ukazali na mogućnost pridruživanja BiH zajedničkom operativnom centru Hrvatske i Srbije za borbu protiv organiziranog kriminala, terorizma i korupcije, čije se osnivanje očekuje.

Ivica DačićIvica DačićSrbijanski ministar unutarnjih poslova Ivica Dačić i ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine (BiH) Sadik Ahmetović u petak su u Beogradu potpisali Sporazum o suradnji policija dviju država te tom prilikom ukazali na mogućnost pridruživanja BiH zajedničkom operativnom centru Hrvatske i Srbije za borbu protiv organiziranog kriminala, terorizma i korupcije, čije se osnivanje očekuje.

U zajedničkom obraćanju novinarima Dačić je izrazio očekivanje da će potpisani sporazum unaprijediti policijsku suradnju Srbije i BiH u borbi protiv kriminala, korupcije i terorizma, dodavši kako će se također raditi na suradnji između graničnih policija.

"Smatramo da BiH treba, zajedno sa Srbijom i Hrvatskom, biti u onome što smo predvidjeli kao zajedničku borbu protiv organiziranog kriminala, terorizma i korupcije, kroz formiranje zajedničkog operativnog centra koji bi služio razmjeni operativnih podataka", naveo je Dačić.

Ahmetović je kazao kako BiH smatra dobrom inicijativu Srbije i Hrvatske o policijskoj suradnji na operativnoj razini, istaknuvši kako je o toj temi razgovarao i s hrvatskim ministrom unutarnjih poslova Tomislavom Karamarkom. Dodao je kako će tijekom konferencije koja će se održati za desetak dana u Beogradu biti riječi o načinu uključivanja BiH u zajedničku borbu protiv kriminala i razvijanju operativne policijske suradnje.

Srbijanski ministar najavio je kako se uskoro očekuje i potpisivanje sporazuma o suradnji u izvanrednim situacijama te istaknuo kako je Srbija, u svrhu poboljšanja općih sigurnosnih uvjeta u regiji, za liberalizaciju viznog režima prema BiH i Albaniji.

Ministri Dačić i Ahmetović potpisali su i sporazum o primopredaji dva helikoptera, od kojih će po jedan pripasti Federaciji BiH i RS. Dačić je objasnio kako je riječ o vraćanju helikoptera koji su zaostali "iz jednog prošlog razdoblja", a među novinarima se neformalno moglo čuti da se radi o letjelicama prebačenim u Srbiju tijekom rata devedesetih godina.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika