24.09.2010. / 19:36

Autor: Ana Smrečki

Istraga oko pada MIG-ova još tapka u mraku: Pronađena 'crna kutija'

Podacima iz kutije dodatno bi se trebalo pojasniti rušenje MIG-ova kod Plaškog

Rutinska vježba pilota ostat će obavijena 'velom' tajne, sve dok istražno povjerenstvo ne završi svoju istraguRutinska vježba pilota ostat će obavijena 'velom' tajne, sve dok istražno povjerenstvo ne završi svoju istraguČini se da istraga oko pada MIG-ova dobiva novu dimenziju. Naime, kako javlja Nova TV pronađena je 'crna kutija' jednog od zrakoplova. Podacima iz kutije dodatno bi se trebalo pojasniti rušenje MIG-ova kod Plaškog. Rutinska vježba pilota, koja je završila gotovo kobna ostat će obavijena 'velom' tajne, sve dok istražno povjerenstvo ne završi svoju istragu.

U međuvremenu, Zapovjednik Hrvatskog ratnog zrakoplovstva Vlado Bagarić ne želi nagađati o uzrocima pada zrakoplova. Nova TV objavila je i ekskluzivnu snimku, koja je snimljena sa zemlje na vježbi. Iako se sa snimke ne može govoriti o uzrocima pada, mediji spekuliraju da su se MIG-ovi sudarili.

Bagarić, pak takva nagađanja odbacuje i poručuje da ne želi ništa prejudicirati dok istraga ne završi. Podsjeća da je oformljeno peteročlano povjerenstvo koje istražuje cijeli slučaj, a koje je u potpunosti neovisno u svom radu. S formiranim povjerenstvom, kojemu je na usluzi i posebna radna skupina, obavezni su surađivati svi koji će imati potrebne informacije.

Vezane vijesti

Podignuta optužnicu protiv pilota MIG-ova

Podignuta optužnicu protiv pilota MIG-ova

Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu danas je nakon istrage pred Županijskim sudom u Karlovcu podignulo optužnicu protiv pilota Igora Trošelja… Više

Komentari

registracija
14/11/07

laufer, 25.09.10. 10:16

Možda treba pitati ona dva pilota... vjerojatno znaju zašto su iskočili.
Ili će Šeks pitati Ustavni sud - znaju li piloti zašto su iskočili.
Kako takve i slične "istrage" kod nas traju beskonačno (pad helikoptera u Vukovaru, kornatska tragedija itd) rezultate možemo očekivati negdje oko 2055.


registracija
9/5/10

lolobrigita, 25.09.10. 10:40

Kakva sad istraga?Pa Jadranka i Branko već sve znaju.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika