26.09.2010. / 00:03

Autor: Boris Beck

Maknite ružne, debele trudnice s ulica i televizije

Pritiscima koje žene trpe da ne zadrže dijete - obiteljskim, financijskim, društvenim - tako sada treba dodati i estetske

"Možete li vjerovati da je Bojana rodila prije samo 7 dana?" veliki je naslov u novinama uz sliku supermršave Bojane Gregorić kako se s obitelji šeće ulicom. Autorica članka još je zabilježila da "devet mjeseci trudnoće na glumici nije ostavilo ni najmanjeg traga", nego da, dapače, "senzacionalno izgleda".

Ne samo da bilo kakvi znaci poroda kvare senzacionalni izgled, nego je i trudnoća ružna, što možete često pročitati u komentarima Borisa Banovića zvanog Fashion Guru: Antonija Blaće tako je, jednom, odjenula "prpošnu haljinicu koja nije za nju, pogledajte samo kako se nabrala na području struka, tako da ne znam je l' se malo zbuckala ili je to kriva mašna, a možda je i trudna, tko će ga znati"; "Ana Stunić je trudna?" pitao se drugom prilikom Fashion Guru: "Što se to dogodilo lijepoj voditeljici koja se u zadnje vrijeme promijenila do neprepoznatljivosti, zapitao se zabrinuto Fashion Guru.

Gledajući novi stajling potpuno transformirane Ane Stunić, naš se modni sudac Fashion Guru zapitao što se krije iza širokih bapskih haljina u koje se mlada voditeljica zamotala, a koje teško da joj dobro stoje i ističu njene mladenačke atribute"; treći put ga je svojim stajlingom zgranula Lana Pavić u Red Carpetu: "Nova trudnoća ili samo modni gaf?" glasila je otrovna Banovićeva primjedba. Ako je dakle trudnoća modni gaf, a rodilja koja sedam dana nakon poroda izgleda kao štanga "senzacionalna", zašto se čuditi istraživanju koje je otkrilo ono što se ionako zna: najviše pobačaja rade žene koje su već majke, čak 78 posto.

Ne abortiraju žene lošeg socijalnog stanja ili sumnjivog morala: od žena koje rade pobačaj u Hrvatskoj 69,5 posto imalo je već barem jedno dijete, 65 posto bilo ih je u braku, većina je imala srednju školu, a 54 posto bilo ih je zaposleno. Među rodiljama samo je 17,8 posto žena imalo već dvoje ili više djece, a među onima koje su abortirale njih 53 posto. Pritiscima koje žene trpe da ne zadrže dijete - obiteljskim, financijskim, društvenim - tako sada treba dodati i estetske. Da, trudnoća ostavlja trag, ona je modni gaf, nešto bljakasto za Fashion Gurua; pobačaj, nasuprot tomu, ne kvari senzacionalnu liniju. Zbilja, možete li vjerovati?

Vezane vijesti

Judita na kvadrat

Judita na kvadrat

Prošle su jeseni dva povjesničara hrvatske književnosti, usto i akademika, i treći njihov znanac, jedan od najvećih znalaca hrvatskog jezika, sjedila… Više

Komentari

registracija
30/8/10

DarkoUSA, 26.09.10. 00:42

Ta budala Boris pokusava da imitira Americke pedere koji u vecini slucajeva komentarisu.Vjerovatno misli da je to cool.Budala


registracija
27/7/09

columbo, 26.09.10. 01:35

Borise nije vam poanta na Fashion Gurua (a tko je taj ja i ne znam, pa evo prvi put saznajem da postoji), nego ima tu nekih razloga skrivenih. No, dobro je da nije sve u pisanju, jer gdjekad je puno vise u citanju.
Ipak, kako god bilo, Tudjmanovi rasplodni popovi vas svakako razumiju ovaj put...


registracija
29/11/09

Ivis, 26.09.10. 02:50

Zamislite! Koje misli se vrte Budaletini u glavurdi?


registracija
26/9/10

Mamaopet, 26.09.10. 09:35

DarkoUSA - slažem se, pitam se dokle ide taj pederizamn i koje to kokoši slušaju takve kritičare - mislim on će reći što je ženska ljepota?!!?
Nisam za diskriminaciju ali toleriranje pederluka taj isti pederluk gura u sve društvene sfere skupa s njihovim pederskim mjerilima ljepote i pravilimna ponašanja. Bolesno!


registracija
15/8/09

vergilia, 26.09.10. 10:52

Gospodine Beck, vi ste totalno izgubljeni u prijevodu...:))


registracija
31/1/10

STTony, 26.09.10. 15:00

Beck je sasvim lijepo sve napisao, problem je što većina ne zna čitati s razumijevanjem. Bravo Borise!


registracija
9/5/10

lolobrigita, 26.09.10. 15:51

G.Beck,bravo!


registracija
12/7/10

Cassini, 26.09.10. 22:03

"Ne abortiraju žene lošeg socijalnog stanja ili sumnjivog morala"... i onda statisticki popis koji potvrduje sto? Bracni status je znak socijalnog stanja? Strucna sprema, zaposlenost.?
Nije li bas zadnja statistika koja govori o trecem djetetu nije upravo argument za lose socijalno stanje?!
Vrlo glup tekst.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika