26.09.2010. / 09:01

Autor: Hina

Julia Roberts dobila nagradu za doprinos filmskoj umjetnosti

Na filmskom festivalu u San Sebastianu nagradu za doprinos filmskoj umjetnosti, 'Donostia', ove je godine dobila Julia Roberts kojoj je nagradu predao partner iz filma "Moli, jedi, voli", španjolski glumac Javier Bardem

Julia RobertsJulia RobertsNa 58. filmskom festivalu u San Sebastianu, žiri kojim je predsjedavao srpski redatelj Goran Paskaljević, dodijelio je u subotu "Zlatnu školjku" za najbolji film britanskom redatelju i glumcu Peteru Mullanu za film "Neds".

Nagrađenom filmu pripala je i nagrada za najboljeg glumca, koju je osvojio mladi Connor McCaron za debitansku ulogu.

Mullan sada snima novi film u Londonu sa Stevenom Spielbergom.

U konkurenciji je bilo 15 filmova a festival je počeo projekcijom meksičkog povijesnog filma "Chicogrande" Felipea Cazalsa.

Prema mišljenju žirija, najbolja je glumica Španjolka Nora Navas u filmu "Crni kruh", dok je nagrada za najbolju režiju "Srebrna školjka" pripala francusko-čileanskom redatelju Raoulu Ruizu za film "Misterije Lisabona" koji traje dulje od 4 sata, prema romanu portugalskog pisca iz XIX. stoljeća Camila Castela Branca.

Specijalnu nagradu žirija osvojio je španjolski film "Eliza K" koji obrađuje tešku temu seksualnog zlostavljanja djece.

Nagradu za doprinos filmskoj umjetnosti, nagradu Donostia, ove je godine dobila Julia Roberts kojoj je nagradu predao partner iz filma "Moli, jedi, voli", španjolski glumac Javier Bardem.

Vezane vijesti

Video: Javier Bardem negativac u filmu o Bondu

Video: Javier Bardem negativac u filmu o Bondu

U najnovijem filmu o Jamesu Bondu, u ulozi glavnog negativca pojavit će se španjolski glumac Javier Bardem. "Pogledao sam sve filmove o Jamesu Bondu,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika