26.09.2010. / 21:27

Autor: Ana Smrečki

Priroda ipak popustila: Vodeni val iz Slovenije ne bi trebao izazvati nove probleme

Zagrebačka županija rebalansom proračuna osigurat će pet milijuna kuna nepovratne financijske pomoći za sanaciju štete nastale na poplavljenim područjima

Vodostaj Save je ovaj vikend niži za oko 2,5 metra, pa se ne očekuju nove poteškoćeVodostaj Save je ovaj vikend niži za oko 2,5 metra, pa se ne očekuju nove poteškoćeVodeni val koji je stigao iz susjedne Slovenije prošao je Zagreb i u ranim jutarnjim satima se očekuje na velikogoričkom području. Maksimum u Zagrebu iznosio je 226 centimetara, dok se u Rugvici očekuje 630 centimetara. Srećom, vodeni val ne bi trebao izazvati probleme koje su proteklog vikenda zadesile mještane oko okolice Zagreba.

Vodostaj je ovaj vikend niži za oko 2,5 metra, pa se ne očekuju ni poteškoće na vodenim građevinama i u branjenom području, javlja HRT. Ovih dana kritično je u Novskoj, Petrinji, Kutini, te naseljima Voloder, Setuš, Potok, Batina, Lipovljani, Kraljeva Velika, Repušnica. Voda je ušla u podrume, kuće i gospodarske objekte.

Na terenu su vatrogasci koji ispumpavaju vodu. Isto se čini i na poplavljenom velikogoričkom području. Život se tamo polako vraća u normalu, sva kućanstva dobila su struju, ceste su prohodne, osim oštećenog mosta u Čičkoj Poljani, pa se građani upozoravaju da se ne koriste njime. Istodobno, za sav promet zatvorena je cesta Sisak-Popovača, jer se urušio most u Lonjskom Polju.Kakvo je stanje u ostatku Hrvatske, možete pročitati ovdje.

Zagrebačka županija rebalansom proračuna osigurat će pet milijuna kuna nepovratne financijske pomoći za sanaciju štete nastale na poplavljenim područjima, donosi HRT. Isplatu je najavio župan Stjepan Kožić. Sjednica Županijske skupštine na kojoj će se donijeti rebalans proračuna održat će se 26. listopada, nakon čega će se novac raspodijeliti gradovima i općinama.

Vezane vijesti

'Bandić ne poštuje zakon'

'Bandić ne poštuje zakon'

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Davor Bernardić optužio je danas zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića da krši zakon jer je odobrio,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika