29.09.2010. / 00:24

Autor: Totalsport

Liga prvaka, skupina E: Bayernu pobjeda na St. Jakobu

Hrvatski reprezentativac Danijel Pranjić je odigrao svih devedeset minuta, te je pritom zaradio žuti karton, dok je Ivica Olić u igru ušao u 57. minuti, te je po običaju bio aktivan na suparničkoj polovici

Bastian Schweinsteiger strijelac oba pogotka za Bayern (Foto: Reuters)Bastian Schweinsteiger strijelac oba pogotka za Bayern (Foto: Reuters)Nogometaši minhenskog Bayerna pobijedili su s 2-1 Basel u utakmici 2. kola skupine E Lige prvaka koja je igrana na St. Jakob stadionu...

Na pravi način je tako reagirala momčad Louisa van Gaala nakon domaćeg poraza od Mainza 2-1 u Bundesligi. Do pobjede ih je doveo Bastian Schweinsteiger koji je postigao oba pogotka, a onaj drugi, ključni u 89. minuti.

Ubačenu loptu u šesnaesterac Schweinsteiger je dočekao na drugoj stativi, te je spretno zahvatio nogom u skoku i matirao Costanza. Prije toga je njemački reprezentativac, u 56. minuti, realizirao jedanaesterac nakon što je Müller bio srušen u šesnaestercu.

Utakmica za Bayern nije dobro počela budući da su se već u 18. minuti našli u rezultatskom minusu. Van Buyten je pogriješio, a Streller i Frei su obavili sjajnu akciju koju je ovaj potonji završio preciznim udarcem u suprotni kut bavarske mreže. Streller mu je, pak, prije toga asistirao petom.

Iako nisu odigrali posebno kvalitetnu utakmicu u nastavku su igrači Bayerna okrenuli rezultat i priskrbili sebi drugi uspjeh u skupini E.

Hrvatski reprezentativac Danijel Pranjić je odigrao svih devedeset minuta, te je pritom zaradio žuti karton, dok je Ivica Olić u igru ušao u 57. minuti, te je po običaju bio aktivan na suparničkoj polovici.

U drugom ogledu skupine Roma je na svom Olimpicu pobijedila rumunjski Cluj 2-1. Roma je pitanje pobjednika riješila unutar samo tri minute. U 69. je Mexes kroz šumu igrača proslijedio loptu u mrežu, a već u 71. minuti je bilo 2-0 nakon gola Marca Borriella. Gosti su malu nadu dobili u 78. minuti kada je Rada smanjio, ali se do kraja rezultat nije mijenjao.

Treba reći da je Cluj pogodio okvir vratiju (Traore) u prvom dijelu, kada je na semaforu još stajalo 0-0. Tada je Traore pokazao posvemašnju sebičnosti ne željevši uposliti samog Culija.

Liga prvaka, 2. kolo, skupina E:

Basel - Bayern 1-2 (Frei 18 / Schweinsteiger 56-11m, 89)

Roma - Cluj 2-1 (Mexes 69, Borriello 71 / Rada 78)

Redoslijed: 1. Bayern 6, 2. Roma 3, 3. Cluj 3, 4. Basel 0.

Vezane vijesti

Füchse Berlin izborio Ligu prvaka

Füchse Berlin izborio Ligu prvaka

Rukometaši Füchse Berlina, čije boje brane hrvatski rukometaši Ivan Ninčević i Denis Špoljarić, osigurali su nastup u Ligi prvaka sljedeće sezone.… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika