29.09.2010. / 08:50

Autor: Nacional.hr

Pad MIG-ova kod Slunja: 'Avioni su se približili i kvrcnuli kao u Top Gunu'

Iskusni piloti kažu kako se takav "sudar" vjerojatno dogodio nakon što su piloti gađali cementnim bombama. Tada moraju ispraviti zrakoplov i dići ga na višu visinu te napraviti desni zavoj

Povjerenstvo za istraživanje nesreće dvaju MiG-ova 21 kod Slunja još ne izlazi sa detaljima nesreće, a neslužbeno se doznaje kako je snimka iz trećeg aviona pokazala da su se pali zrakoplovi "dodirnuli" u zraku.

"Kao u Top Gunu", prenosi izvor Večernjeg lista izjavu onih koji su gledali snimku.

Te neslužbene izjave kažu da je došlo do, uvjetno rečeno, 'sudara' MiG-ova, a iskusni piloti pretpostavljaju da se to moglo dogoditi između prvog i drugog borbenog naleta tijekom vježbe kod Slunja. Vjerojatno nakon gađanja cementnim bombama, tijekom ispravljanja i penjanja zrakoplova koji izvode desni zavoj i u tom se trenutku ne mogu cijelo vrijeme dobro vidjeti. To bi značilo da su se u tom manevru dva zrakoplova previše približila i zato je iskusniji pilot poručio dvojici mlađih da iskoče i sačuvaju živote, piše Večernji list.

Iskusni piloti kažu kako se takav "sudar" vjerojatno dogodio nakon što su piloti gađali cementnim bombama. Tada moraju ispraviti zrakoplov i dići ga na višu visinu te napraviti desni zavoj.

Najvjerojatnije su se u tom manevru avioni previše približili, što je vidio treći pilot, i savjetovao ih da iskoče i sačuvaju živote.

Vezane vijesti

MORH: Nikog nismo silili na misu

MORH: Nikog nismo silili na misu

MORH je na svojim web stranicama objavio reagiranje na navode objavljene na internet stranicama Sindikata državnih i lokalnih službenika i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika