29.09.2010. / 12:22

Autor: Hina , Nacional.hr

'Barišićevo uhićenje potvrđuje da je vrh HDZ-a kriminalna organizacija'

"Uhićenje Mladena Barišića potvrda je SDP-ove teza o vrhu HDZ-a kao piramidi kriminalne organizacije koja je iskoristila državne tvrtke kao bankomat kojim je financirala osobne i stranačke interese", rekao je Jovanović novinarima u Hrvatskom saboru

Željko Jovanović i Zoran Milanović; Autor:
Davor Puklavec/PIXSELLŽeljko Jovanović i Zoran Milanović; Autor: Davor Puklavec/PIXSELLPredsjednik Nacionalnog vijeća za praćenje Strategije suzbijanja korupcije Željko Jovanović (SDP) izjavio je danas da na uhićenje ravnatelja Carine i bivšeg rizničara HDZ-a Mladena Barišića gleda kao na potvrdu teze njegove stranke da je vrh HDZ-a kriminalna organizacija.

"Uhićenje Mladena Barišića potvrda je SDP-ove teza o vrhu HDZ-a kao piramidi kriminalne organizacije koja je iskoristila državne tvrtke kao bankomat kojim je financirala osobne i stranačke interese", rekao je Jovanović novinarima u Hrvatskom saboru.

Mladen Barišić s premijerkom Jadrankom Kosor i potpredsjednikom Vlade Darkom MilinovićemMladen Barišić s premijerkom Jadrankom Kosor i potpredsjednikom Vlade Darkom MilinovićemNužnim je ocijenio oduzimanje svega što je stečeno korupcijom, a u konkretnom slučaju, kazao je, riječ je o političkoj korupciji.

"Sva imovina stečena korupcijom mora se oduzeti, pa ako je vlast HDZ-a svoje političke kampanje i svoj rad financirala prljavim novcem iz političke kampanje, onda to nije legalna već kriminalna vlast", izjavio je Jovanović, te dodao da će takvoj vlasti presuditi građani.

Mladen Barišić uhićen je jutros u Zagrebu pod sumnjom u povezanost u aferi Fimi medija.

Uhićen šef carine i bivši rizničar HDZ-a Mladen Barišić

Pročitajte detalje o Barišićevim 'zaslugama' u HDZ-u

Hoće li Barišić pustiti Nevenku Jurak da trune u ćeliji?

Prva reakcija iz HDZ-a, partije u koju je dugo godina pristizao novac zahvaljujući upravo Mladenu Barišiću, došla je iz usta njihovog patrijarha Andrije Hebranga.

"Premijerka je rekla da nema nedodirljivih i mi podržavamo nadležne institucije da rade svoj posao i očiste Hrvatsku od kriminala i korupcije, bez obzira na to o kome je riječ", izjavio je Hebrang novinarima u Hrvatskom saboru.

Kazao je da u HDZ-u još nisu razgovarali o eventualnoj smjeni Barišića s mjesta šefa Carinske uprave, kao ni o njegovu isključenju iz stranke.

Mediji već nekoliko mjeseci Barišića povezuju s navodnim crnim fondom u HDZ-u koji se punio novcem dobivenim od poslova tvrtke njegove prijateljice Nevenke Jurak, vlasnice tvrtke Fimi media s javnim poduzećima.

Barišićevo ime postalo je posebice eksponirano nakon što je Nacional 2007. objavio temu da je Barišićev zet, Ante Despot, tada član Uprave HEP-a, prijavljen zbog iznude i reketarenja HEP-ovih dobavljača. Despot je navodno svoje 'poslovne metode' provodio na više od jednog načina: Osim što bi naknadno zvao vlasnike privatnih tvrtki koje su pobijedile na HEP-ovim natječajima, i potom od njih u četiri oka tražio proviziju za sređene poslove, u HEP-u je uvedena novina da on osobno odlučuje o kojim će se ugovorima raspravljati na sjednicama Nadzornog odbora HEP Proizvodnje.

Vezane vijesti

SDP gubi teško zarađene glasove Zelenih

SDP gubi teško zarađene glasove Zelenih

Odstup ministrice zaštite okoliša Mirele Holy, koja je prošlog tjedna napustila vladu Zorana Milanovića, počinje izazivati sve veću zabrinutost… Više

Komentari

registracija
31/1/10

STTony, 29.09.10. 13:31

Kao da je to šta novo, svi imalo pametni a koji imaju funkcionalna osjetila vida i sluha su to odavno znali.


registracija
23/10/09

spinner, 29.09.10. 13:48

Eto, kad se hoće, može se!
A sad će i Barišić propjevati kad vidi kako Remetinec iznutra izgleda :-) . A onda u glavu - po Sanadera!


registracija
27/8/09

Lujo1, 29.09.10. 13:50

Čini se kak bajić više nije imal baš nikakve mogučnosti zaštititi ovog cigana.
A kaj je s zetom ovog cigana antom despotom?
Zakaj njega bajić ne čorkira, a svi znamo za njegove lupeštine.
Već u nekoliko navrata sqam mu i ja nacrtal sve, a bajić (ćini se kak je i taj cigan) - niš!


registracija
5/3/10

starimudrac, 29.09.10. 13:51

jovanović pretjeruje. kriminalci su u remetincu a u HDZu su sve fini ljudi. samo ih je sve manje i manje.


registracija
23/7/05

vkrstul4, 29.09.10. 13:51

Zbali, može se, itd, je samo brbljanje, bitna su djela, a njih nema, ima ''stvaranja magle'', od konkret5nih djela smo još isuviše daleko !


registracija
9/5/10

lolobrigita, 29.09.10. 13:59

Jedini koji je do sada pošteno osuđen je onaj Matanović kojemu je 50 000 € bilo "za kavu".
On za kavu 11 godina.Baš me zanimaju iduće osude.Do sada se sve svodi na malo istražnog zatvora.Cijeli vrh HDZ-a mora u zatvor i to ne samo za kriminal, nego i za veleizdaju.Zajedno s njima i vrh Kaptola koji ih je konstantno podržavao. Jer,katolik je vrijedan glasa na izborima čak i ako je kriminalac.


registracija
29/11/09

Ivis, 29.09.10. 14:23

Taj Hembrang, nikada javno nije postavio pitanje: "Odakle curi novac u kasu HDZ-a"? Mozda nije imao vremena!!!!!!!!


registracija
6/10/09

pfefer, 29.09.10. 16:17

vi sdp mlatite praznu slamu i vrijeđate narod koji glasa za hdz pošto ste vi nasljednici partije komunista onda ste vi zločinci koji su ubijali vlastiti narod


registracija
30/6/10

petrus7, 29.09.10. 17:13

Evo javioo se ČMARKO nakon nekolio dana. Čmarko pa vi svoje hapsite i šaljete u zatvor. Što to govori? Da je KRADEZE lopovska organizacija. Možda ste i masoni. Sve za vlast!!! Vidi koliko vas dosad uhićeno i koliko će još biti kad bjeloglava krene. A što je lički medvjed i jaca. Jaca iz pokreta za jugoslaviju, ovaj medvjed bio komunjara neviđena. Bebić da ne pričam. Vi ste 10 puta gori od ovih komunjara iz opozicije. Vi ste svi iz komunista prešli u novu KRADEZE stranku samo da budete na vlasti i da možete krasti. LOPOVI LOPOVI LOPOVI. Da je SDRP pametan, sve bi vas zatvorio nakon izbora a vama članovima "partije" KRADEZEA uskratio normalan život i zabranio tu partiju.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika