29.09.2010. / 16:44

Autor: Hina

Jandroković osudio napad na hrvatski konzulat u Duesseldorfu

Ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković osudio je u srijedu u Zagrebu napad na hrvatski konzulat u Duesseldorfu rekavši kako je najvažnije to što nema ozlijeđenih, a materijalna šteta je minimalna.

Gordan JandrokovićGordan JandrokovićMinistar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković osudio je u srijedu u Zagrebu napad na hrvatski konzulat u Duesseldorfu rekavši kako je najvažnije to što nema ozlijeđenih, a materijalna šteta je minimalna.

Ministar Jandroković rekao je i kako se čuo i s generalnim konzulom Vjekoslavom Križancem koji ga je izvijestio o tome da je njegovo zdravstveno stanje dobro te da nitko nije ozlijeđen, dok je materijalna šteta minimalna.

Napadač je uhićen, a motivi se ne znaju kazao je Jandroković, dodavši da trenutno traje istraga njemačke policije.

Na zgradu hrvatskog generalnog konzulata u Duesseldorfu jedna je osoba prijepodne bacila dva molotovljeva koktela. Prema priopćenju njemačke policije generalni konzul ambulatno je obrađen jer je došao u kontakt s prahom za gašenje požara, a požar koji je brzo ugašen uzrokovao je manju štetu na zgradi.

Prema onome što smo saznali ne radi se o osobnim motivima nesnošljivosti prema nekom od djelatnika konzulata, rekao je Jandroković, dodajući kako će se razlozi vidjeti kad njemačka policija da cjelovito izvješće.

Jandroković je pohvalio djelatnike konzulata koji su, kako je kazao, reagirali pribrano.

Vezane vijesti

'Čuo sam da je Kalmeta dobio ponudu kakva se ne odbija'

'Čuo sam da je Kalmeta dobio ponudu kakva se ne odbija'

U središnjici HDZ-a jutros je započela sjednica Predsjedništva te stranke, a kako je novinarima izjavio uoči sjednice član Predsjedništva Gordan… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika