30.09.2010. / 08:13

Autor: Nacional.hr

Matijević: Barišić svoju poziciju može zahvaliti Sanaderu kojem je bio više od suradnika

"Nakon svih tih famoznih sastanaka u Vladi slijede posjeti Barišiću jer se na taj način demonstriraju sila i moć. Barišić je bio na čelu jedne od najmoćnijih institucija kad je riječ o gospodarstvu i gospodarskom kriminalu", ističe Matijević

Robert MatijevićRobert MatijevićUhićenje sada već bivšeg šefa Carinske uprave, Mladena Barišića otvorilo je put prema otvaranju novih istraga usmjerenih prema bivšem premijeru Ivi Sanaderu. Bivši pomoćnik ravnatelja Carinske uprave Robert Matijević, "zviždač" koji je otkrio brojne slučajeve šverca cigareta, Barišićevo je uhićenje prokomentirao riječima kako iza njega stoje samo "gramzivost i novac".

U razgovoru za Novi list, Matijević otkriva i kako je Barišić svoju poziciju mogao zahvaliti isključivo Ivi Sanaderu kojem je bio "više od desne ruke". Ističe kako je on osobno očekivao Barišićevo uhićenje, iako sam Barišić nije vjerovao u to.

"Nakon svih tih famoznih sastanaka u Vladi slijede posjeti Barišiću jer se na taj način demonstriraju sila i moć. Barišić je bio na čelu jedne od najmoćnijih institucija kad je riječ o gospodarstvu i gospodarskom kriminalu", ističe Matijević.

Dodaje kako je siguran da se s uhićenjem Barišića čekalo do državni odvjetnik Mladen Bajić nije zatvorio cijeli slučaj.

Detalji o aferi Fimi-media i Barišićevom uhićenju

"Barišić se sprda s cijelom Hrvatskom. Prije nekoliko mjeseci predložio je uvođenje "carinskih kobri", patrola u civilnim vozilima. A kada je 2003. došao na čelo Carine ukinuo je takav način rada", ističe Matijević.

Koliko je Barišić profitirao na čelu Carinske uprave, Matijević je najbolje ilustrirao činjenicom da je do 2006. Barišić živio u dvosobnom stanu, dok sad stanuje u penthouseu od 160 kvadrata.

Vezane vijesti

Sanader je bio svemoguć

Sanader je bio svemoguć

Bivši glavni tajnik HDZ-a Ivan Jarnjak završio je danas trodnevno svjedočenje u slučaju Fimi medija, ustvrdivši u odgovoru bivšem premijeru i… Više

Komentari

registracija
27/7/09

columbo, 30.09.10. 08:48

Dobro, ako je Barisic krao, a jest, on je i svojoj, nazovi stranci obilato dao, pa bih mu ja, da se mene pita,ucinio neke beneficije. Evo recimo da mu se u Remetincu dodijeli soba s onom Nevenkom Fininom. Ne znam poznaju li se, ali udvoje ce im podnosljivije, jer oni su ipak malo uljudjeniji lopovi.


registracija
16/6/10

nosonja, 30.09.10. 09:16

Novac iz javnih tvrtki Barišić je izvlačio 
s ljubavnicom Nevenkom Jurak!!!
Columbo,,zbilja bi im bilo mnogo podnošljivije..


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika