30.09.2010. / 15:27

Autor: Nacional.hr

Zrinka Cvitešić i Jasmila Žbanić nagrađene i na PriFilmFestu

Do sada je film 'Na putu' sudjelovao na 19 međunarodnih filmskih festivala te je osvojio 8 festivalskih nagrada. Zrinki Cvitešić ovo je već peta nagrada koju je osvojila za ulogu u filmu

Zrinka CvitešićZrinka CvitešićNa jučer završenom 2. međunarodnom filmskom festivalu u Prištini PriFilmFestu, dodijeljene su nagrade Zlatna Boginja za najbolji film i najbolju glumicu filmu 'Na putu' redateljice Jasmile Žbanić.

Odluku o nagradama donio je međunarodni žiri u sastavu Eva Orner, Oskarom nagrađena holivudska producentica, Andreas Strohl, direktor Međunarodnog filmskog festivala u Münchenu, Fausto Paravidino, talijanski glumac, Gjergj Xhuvani, albanski redatelj i Agim Sopi, kosovski redatelj.

Na svečanosti zatvaranja festivala, nagrade je u ime redateljice Jasmile Žbanić i glumice Zrinke Cvitešić primio Leon Lučev, glavni glumac i jedan od producenata filma.

Do sada je film 'Na putu' sudjelovao na 19 međunarodnih filmskih festivala te je osvojio 8 festivalskih nagrada. Zrinki Cvitešić ovo je već peta nagrada koju je osvojila za ulogu u filmu, a nedavno je nagrađena na festivalu u Aleksandriji.

U službenoj konkurenciji festivala prikazan je i film 'Neka ostane među' nama Rajka Grlića.

Vezane vijesti

Zrinka Cvitešić: Potpuno ću se ostvariti tek kad budem mama

Zrinka Cvitešić: Potpuno ću se ostvariti tek kad budem mama

Rođena Karlovčanka, glumica Zrinka Cvitešić, u svoje je 32 godine života ostvarila zaista mnogo. Iza nje su prestižne nagrade poput Shooting Star,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika