30.09.2010. / 16:51

Autor: Hina

Biškupić: 'Ništa ne znam o tajnim računima, ne vjerujem da me je Barišić spominjao'

"Nikakvih spoznaja o računima nemam niti bilo što znam. To da sam putovao (s bivšim predsjednikom Vlade Ivom Sanaderom) to je činjenica, ili u svojstvu ministra ili u svojstvu međunarodnog tajnika stranke"

Božo BiškupićBožo BiškupićMinistar kulture Božo Biškupić opovrgnuo je danas da ima bilo kakve spoznaje o tajnim inozemnim računima kojima su, kako navode pojedini mediji, raspolagali članovi HDZ-a, a na koje je išao novac prikupljen od raznih poduzeća za tu stranku.

"Nikakvih spoznaja o računima nemam niti bilo što znam. To da sam putovao (s bivšim predsjednikom Vlade Ivom Sanaderom) to je činjenica, ili u svojstvu ministra ili u svojstvu međunarodnog tajnika stranke", kazao je Biškupić novinarima nakon današnje sjednice Vlade.

Upitan za komentar medijskih navoda da je uhićeni bivši ravnatelj Carinske uprave i bivši rizničar HDZ-a Mladen Barišić u sklopu istrage o tvrtki Fimi-Medija upravo njega naveo kao osobu koja ima spoznaje o takvim računima jer je putovao sa Sanaderom, Biškupić je kazao kako ne vjeruje u to.

"Ne vjerujem da je naveo moje ime. Mislim da je to spekulacija", rekao je ministar kulture i dodao kako je uvjeren da ga Barišić nije spomenuo.

"Uvjeren sam u to jer imam čistu savjest, što se nisam bavio nikakvim novčanim poslovima ni oko stranke ni oko ničega. Nemam što drugo izjaviti nego da je to insinuacija", kazao je Biškupić.

Ističe da bi u slučaju da treba svjedočiti ponovio iste tvrdnje. "Ako me netko nešto pita rekao bih isto što i vama", rekao je Biškupić novinarima.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika