01.10.2010. / 14:52

Autor: Hina

Završena transakcija prodaje Crobenza Lukoilu

Crobenz ima 14 benzinskih stanica u devet županija. Prije kupovine Crobenza, Lukoil je u Hrvatskoj kupio tvrtku Europa mill koja je tada imala devet benzinskih stanica u Zagrebu i Splitu

Lukoil je i službeno postao vlasnik CrobenzaLukoil je i službeno postao vlasnik CrobenzaTransakcija prodaje 100 postotnog vlasništva Crobenza Lukoilu završena je 30. rujna, objavila je danas Ina na Zagrebačkoj burzi.

Ina je 21. srpnja ove godine sklopila kupoprodajni ugovor s Lukoilom Croatia za prodaju stopostotnog vlasništva u Crobenzu. Krajem srpnja Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja donijela je odluku kojom daje suglasnost za transakciju te je izdala potrebno dopuštenje za koncentraciju Lukoila i Crobenza.

Agencija je tada prihvatila mišljenje povjerenika, koji je vodio kupoprodaju, da je Lukoil Croatia kupac koji udovoljava uvjetima iz rješenja Agencije od 9. lipnja 2009. kojim se koncentracija između MOL-a i Ine smatra dopuštenom pod uvjetom prodaje Crobenza.

Naime, nakon potpisivanja prve dopune Dioničarskog ugovora između Vlade i MOL-a 30. siječnja 2009. Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja preispitala je stjecanje operativne kontrole nad Inom od strane MOL-a i izdala rješenje kojim odobrava transakciju uz određene uvjete uključujući prodaju 100 posto udjela Ine u Crobenzu.

Crobenz ima 14 benzinskih stanica u devet županija. Prije kupovine Crobenza, Lukoil je u Hrvatskoj kupio tvrtku Europa mill koja je tada imala devet benzinskih stanica u Zagrebu i Splitu.

Vezane vijesti

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Iako je od početka devedesetih Hrvatska s Rusijom potpisala 30-ak međudržavnih ugovora o raznim oblicima suradnje – od gospodarske do obrazovanja i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika