04.10.2010. / 11:57

Autor: Hina

Slučaj Pukanić: Obrana ponovno traži svjedočenje Jocića, Subotića i Zagorca

Uz svjedočenje Zagorca, Jocića i Subotića obrana je zatražila i ispitivanje još nekoliko svjedoka, među kojima i bivše novinarke Nacionala Jasne Babić

Obrana optuženih za ubojstvo Ive Pukanića ponovno je zatražila svjedočenje Sretena Jocića, Stanka Subotića Caneta i Vladimira Zagorca, nakon što je USKOK prošloga tjedna izmijenio optužnicu i naveo imena Hrvoja i Novicu Petrača kao mogućih žrtava zločinačke skupine koju je Jocić organizirao u ime nepoznatog krajnjeg naručitelja.

Ne prihvati li sud prijedlog da se navodni organizator zločinačke skupine ispita video linkom iz Beograda, gdje mu se sudi zbog Pukanićeva ubojstva, obrana predlaže da se iz Bugarske i Srbije pribave podaci kada je uhićen i prebačen u Nizozemsku, odnosno kada je pušten na slobodu.

Obrana, naime, tvrdi da Jocić nije mogao organizirati zločinačku skupinu jer je u to vrijeme bio u zatvoru.

Sličnim argumentom žele odbaciti i tvrdnju USKOK-a da su Petrači trebali biti žrtve optuženih za Pukanićevo ubojstvo, ističući da je u to vrijeme Novica Petrač bio u zatvoru zbog otmice Zagočevog sina, a njegov otac u bijegu iz istog razloga.

Priča o Petračima kao mogućim žrtvama, iako do prošloga tjedna nije bila istaknuta u optužnici, provlačila se kroz cijelo suđenje. Tako je i krunski svjedok Tomislava Marjanovića u tajnom svjedočenju ispričao da je 2005. bio u Bugarskoj s prvooptuženim Robertom Matanićem, kada im je prišao turski državljanin i od Matanića naručio Petračevo ubojstvo.

Uz svjedočenje Zagorca, Jocića i Subotića obrana je zatražila i ispitivanje još nekoliko svjedoka, među kojima i bivše novinarke Nacionala Jasne Babić.

O svim dokaznim prijedlozima sudsko će vijeće odlučiti na sutrašnjem ročištu.

Vezane vijesti

Jasna Babić: 'Ja sam za građanski neposluh i neću plaćati porez'

Jasna Babić: 'Ja sam za građanski neposluh i neću plaćati porez'

Gostujući u emisiji Nedjeljom u 2, novinarka Jasna Babić rekla je kako se zalaže za građanski neposluh s obzirom na situaciju u državi. "Neću im… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika